Nyheder

19.12.2023 KAROLINE MICHELSEN BLIVER NY ADMINISTRATIV CHEF PÅ SORT/HVID
Sort/Hvid får ny administrativ chef i 2024. Den 1. februar tiltræder Karoline Michelsen, som sammen med vores kunstneriske direktør Nathalie Mellbye skal være med til at udvikle Sort/Hvid. Karoline kommer med mange års erfaring som administrativ leder og producent fra blandt andet Applaus og Fix+Foxy. Læs mere her.

14.12.2023 SORT/HVID SØGER PRODUKTIONSLEDER TIL BARSELSVIKARIAT
Vi søger en struktureret og engageret produktionsleder til et barselsvikariat.

Du vil blive en del af et stærkt arbejdsfællesskab med et lille hold faste kollegaer samt en række skiftende kunstnere og andre freelancere. Sort/Hvid er et produktivt og ambitiøst scenekunsthus med masser af spændende samarbejdspartnere og projekter.

Du vil som produktionsleder være ansvarlig for den praktiske og tekniske udførelse af Sort/Hvids kunstneriske aktiviteter samt planlægning af nye og sparring med ledelsen om fremtidige projekter.

Ansøgningsfrist den 7. januar. Læs mere om stillingen her.

11.12.2023 OPEN CALL FOR RESIDENCIES
Sort/Hvid søger tre performative og musikalske undersøgelser, som du/I vil arbejde med på Sort/Hvid i et to-ugers residency i april – maj 2024, eller november 2024. 

Vi er interesserede i utraditionelle samarbejder og eksperimenter mellem bands, ensembler, performere, iscenesættere, dansere, lydkunstnere, samtidskunstnere, orkestre… Vi ønsker at give plads til undersøgelser, som er musiske og fysiske, som ikke er bange for at være både grimme og æstetiske, alvorlige og humoristiske. Vi er interesserede i den gode idé til en undersøgelse mere end et færdig formet koncept/projekt. Læs mere her.

28.11.2023 MINIDOKUMENTAR OM NATHALIE MELLBYE
For halvandet år siden, inden Nathalie Mellbye satte sig i direktørstolen på Sort/Hvid, inviterede Bikubenfonden hende til at deltage i deres artistic practice-program for lovende kunstnere. Derfor har hun haft en dokumentarisk i ryggen gennem sine arbejdsprocesser, og det er der nu kommet en kort dokumentarfilm ud af. Her fortæller Nathalie ærligt om at jagte sin egen vej og om at finde sin stemme, som både er sårbar og politisk. Se den her.

31.10.2023 VI SØGER EN ADMINISTRATIV CHEF MED PRODUCENTERFARING

Sort/Hvid søger en alsidig administrativ chef med stærke kompetencer inden for økonomistyring, ledelse og planlægning, der kan bidrage til at styrke Sort/Hvids organisation – både internt og eksternt.

Den administrative chef har ansvaret for den daglige drift og er den kunstneriske direktørs sparringspartner i udviklingen af vision og strategi for teatret. Den administrative chef er med til at sikre, at teatret er en velfungerende arbejdsplads, hvor der er gode rammer for de kunstneriske processer på tværs af teatrets faste personale og freelancere. Derudover arbejder den administrative chef tæt sammen med Sort/Hvids produktionsleder og den musikdramatiske producent.

Læs stillingsopslaget her.

13.10.2023 KULTURNAT OG EFTERÅRSFERIE PÅ SORT/HVID
Sammen med LIVE ART DANMARK inviterer vi alle til kulturnat på Sort/Hvid. Aftenen starter på Onkel Dannys Plads med en koncert skabt af motorcykler og en lydvandring gennem Kødbyens gader ned til Sort/Hvid, hvor resten af aftenen foregår. Kulturnatten indleder en festival i den første weekend af efterårsferien for børn og voksne. Oplev blandt andet Simon Steen-Andersens legendariske orkesterværk BLACK BOX MUSIC og koncerten MUSIQUE DE TABLE spillet med intet andet end seks hænder og bordplade. Læs mere om festivalen her.

05.09.2023 SAMTALE ML. NY KUNSTNERISK DIREKTØR OG N.Y.-PERFORMANCEKUNSTNER
Sort/Hvid og Bikubenfonden inviterer til Kunstsalon VISION, hvor nytiltrådte direktør for Sort/Hvid, scenograf og iscenesætter Nathalie Mellbye, mødes med den kompromisløse og formeksperimenterende performancekunstner Ann Liv Young fra New York til en samtale om Nathalie og Ann Livs respektive kunstneriske drivkraft. Samtidig kan du opleve Ann Liv Young på scenen med en version af sin kommende forestilling MARIE ANTOINETTE. Læs mere her.

29.08.2023 TVÆRKUNSTNERISK WORKSHOP OVER MARGUERITE DURAS-VÆRK
I uge 39 afholder Sort/Hvid i samarbejde med performancegruppen Kant Fabrik en workshop for research og udvikling af en ny tværkunstnerisk performance, der er baseret på Marguerite Duras’ kompromisløse hybridtekst Ødelæg, siger hun fra 1969. (Oversat for første gang til dansk af Forlaget Arena i 2019). Læs mere her.

21.08.2023 RABAT TIL UNGE I UGE 37
K7 giver unge adgang til kulturinstitutioner med rabat i uge 37. På Sort/Hvid kan unge mellem 18 og 25 år opleve forestillingen PIGEDYR for bare 40 kr. Billetterne er nu i salg. Læs mere og køb her.

14.08.2023 PREMIERE PÅ DK’S FØRSTE VR-OPERA
Vi starter sæsonen med en virtuel tur gennem underverdenen, når vi sammen med Jakobe Performing Arts og Copenhagen Opera Festival præsenterer MORTALITIES. Læs mere her.

13.06.2023 BYD VELKOKMMEN TIL VORES NYE BESTYRELSE
Når scenograf og instruktør Nathalie Mellbye tiltræder som kunstnerisk direktør på Sort/Hvid, bliver det med en ny bestyrelse i ryggen. I spidsen for bestyrelsen står bestyrelsesleder Nadia Kløvedal Reich. Læs mere her.

26.04.2023 NU LØFTER VI SLØRET FOR NÆSTE SÆSON
Med forestillingerne MORTALITIES, PIGEDYR og PAMELA bliver publikum præsenteret for grænseløse værker af utæmmet lyrik og musik i sæson 2023/24. Vi inviterer til Danmarks første VR-opera, Nabokovs storklassiker Lolita vendt på hovedet med et kvindekor og Pamela Andersen som hovedperson i en horror musical med no escape. Læs om mere her og fang billetter allerede nu.

25.04.2023 EKSTRA BILLETTER TIL ORFEO
Døden er efterspurgt, og nu kan flere komme med ned i dødsriget. Vi har sat en ekstra forestilling af ORFEO i salg torsdag den 4. maj kl. 14.00. Fang billetter her.

18.04.2023 NATHALIE MELLBYE BLIVER NY KUNSTNERISK DIREKTØR FOR SORT/HVID

Mellbye har de seneste år markeret sig som en stærk visuel iscenesætter bl.a. som huskunstner på Studio-scenen på Aarhus Teater. Fra september 2023 tiltræder hun som ny kunstnerisk direktør for Sort/Hvid:

Det er essentielt for mig at turde at eksperimentere og lave utraditionelle samarbejder. For mig er scenekunst et tværæstetisk og fysisk, sanseligt medie, som man kan bruge til at grave vrangsiden af mennesket frem, finde alt det trash, som vi bærer rundt på. Jeg er ikke bange for, at det bliver grimt og gør ondt, ligesom jeg elsker kontrasten mellem flabet humor og æstetiske skønne øjeblikke.

Vi glæder os til at byde Nathalie velkommen.

Læs hele nyheden her.

05.04.2023 SORT/HVID SØGER NØGEN-STATIST TIL ORFEO
Skal din krop være med til at skabe Orfeos dødsrige? 

Du behøver ikke erfaring med at have stået på en scene, men du skal være indforstået med og have lyst til at være nøgen foran skuespillere og publikum. Du skal desuden være til rådighed i perioden 13. april til 4. maj (herunder 3 prøvedage i dagstimerne á 6 timer og 14 spilleaftener á 3 timer).

I ORFEO omdannes teatret til et labyrintisk dødsrige, hvor spøgelser, legemliggjort af musikere, sangere og skuespillere, byder publikum velkommen som en afdød iblandt dem.

Hvis du er interesseret i at medvirke i ovenstående, kan du skrive til producent Nana Senderovitz på Nana@sort-hvid.dk . Vedhæft dine kontaktinformationer, en kort beskrivelse af dig selv og et vellignende portræt.

Rollen ønskes besat ASAP, og opgaven er LØNNET!

30.03.2023 MØD FORFATTER CECILIE LIND I SAMTALE OM KVINDER OG BEGÆR
Den hyldede roman Pigedyr af forfatter Cecilie Lind dramatiseres på Sort/Hvid til september. Under CPH Stage kan du møde forfatteren i samtale med instruktør Rebekka Boyding om at være kvinde og fuld af begær. Hør desuden musik fra forestillingen komponeret og arrangeret af Alexander Damsgaard, sunget af det medvirkende kvindekor UngKlang. Det sker den 8. juni kl. 18.30-19.30, det er gratis, og alle er velkomne. Læs mere her.

06.03.2023 SORT/HVID DRAMATISERER CECILIE LINDS ROMAN PIGEDYR
Til september bliver Cecilie Linds hyldede roman Pigedyr, der vender Nabokovs storklassiker Lolita på hovedet, til musikalsk scenekunst i samarbejde med kvindekoret UngKlang. Med 7 kvindestemmer på scenen afslører vi hjørne for hjørne de tilslørede afkroge af den unge piges indre i et grænseløst værk af utæmmet lyrik og musik. Læs mere her.

01.03.2023 INTERNATIONAL FORESTILLING UNDER CPH STAGE
Under CPH Stage kan en af festivalens internationale forestillinger opleves her på Sort/Hvid, når vi sammen med CPH Stage og Feral Festival præsenterer THE CHOSEN HARAM. Et berusende miks af kærlighed, stoffer og Islam, der udforsker performer Sadic Allis sine egne oplevelser med at forsone sin seksualitet og sin tro. Læs mere.

24.01.2023 SORT/HVID SØGER NY KUNSTNERISK DIREKTØR
I mere end et årti har Sort/Hvid skabt frygtløst samtidsteater. Om asylkrise, klimakrise, finanskrise. Om polernes nedsmeltning, hjernernes nedsmeltning, velfærdsstatens nedsmeltning. Som scene for kunst og politik har vi ikke været bange for at være dumme, elitære, chauvinistiske, feministiske, postfaktuelle, intellektuelle, uaktuelle. 

Nu søger vi en ny direktør, som ikke er bange. For at gå egne veje, sætte nye aftryk, afsøge nye muligheder og finde derhen, hvor musikken spiller, kunsten lever og teatret skiller sig ud for publikum. Vi søger en ny kunstnerisk direktør, som ikke er bange for at have en holdning og flytte vores, sige sin mening og ændre andres. En direktør, som ikke er bange for at være sort eller hvid, gråmeleret eller regnbuefarvet. 

Skal det være dig? Læs opslaget her.

08.12.2022 HESS IS MORE HAR VUNDET EN DMA
Den 7. december vandt Hess Is More specialprisen Jazz Danmark-prisen for årets koncertoplevelse ved Danish Music Awards Jazz 2022. De modtog prisen for deres installatoriske koncertformat Apollonian Circles. Begrundelsen lød: ”Vinderen har udfordret både musikere og publikum og udviklet et nyt koncertformat med sine smukt iscenesatte og mangfoldige produktioner”. Nu glæder vi os endnu mere til, at Sort/Hvid skal samarbejde med Hess Is More om at videreudvikle lige netop det værk, som de vandt for. Det sker, når vi skaber APOLLONIAN BLACKOUT den 9.-25. februar 2023. Læs mere her.

01.02.2022 CHRISTIAN LOLLIKE STOPPER SOM KUNSTNERISK DIREKTØR
Efter mere end 10 år på posten som kunstnerisk direktør for SORT/HVID har Christian Lollike valgt at fratræde sin stilling fra 30. juni 2023. Han fortæller:

”Jeg er taknemmelig for at have samarbejdet med så mange dygtige kollegaer og kunstnere. Det har altid været interessant og sjovt at være på SORT/HVID. Jeg har ingen konkrete grunde til at forlade SORT/HVID andet end lyst til at prøve at gå nye veje”.

Christian Lollikes sidste forestilling som direktør og instruktør på SORT/HVID bliver operainstallationen ORFEO, der spiller som totalteater i foråret 2023. Vores bestyrelse vil nu påbegynde arbejdet med at finde en ny kunstnerisk direktør, der kan tiltræde fra næste sæsons begyndelse.

15.09.2022 UNDERVÆRKET KAN KØBES TIL SÆRPRIS PÅ SORT/HVID
Bogen ‘Underværket’ med tekster af Christian Lollike kan købes til en særpris på 350 DKK (normalpris 500 DKK), når VERDENSFRELSERINDEN og mens solen brænder spiller. Det vil sige fra den 16.09-01.10 og fra den 18.11-10.12 2022, hvor bogen vil blive solgt i baren på Sort/Hvid.

06.09.2022 TAG MED TIL SEMINAR OM MUSIKDRAMATIK
I samarbejde med Dansk Teater 300 år og NordicOpera inviterer Sort/Hvid til et heldagsseminar om fremtidens musikdramatik. Det foregår den 6. oktober kl. 9.30-21, og seminaret er åbent for både kollegaer fra branchen og interesseret publikum. Billetter koster 30 DKK. Læs mere og køb billet her.

27.08.22 CHRISTIAN LOLLIKES TEKSTER UDGIVET I NY BOG
I et samarbejde mellem Forlaget Kronstork og Sort/Hvid er en række af Christian Lollikes dramatiske tekster fra perioden 2004-2018 blevet samlet i bogen ‘Underværket’. Bogen kan købes i enhver boghandel samt online. Find den blandt andet her.

19.08.2022 OPEN CALL: VI SØGER TO PROJEKTER TIL SÆSON 22/23
Vi søger to modige, eksperimenterende og engagerede projekter i krydsfeltet mellem musik, scenekunst og litteratur. I samarbejde med forlaget Gyldendal og spillestedet ALICE cph inviterer Sort/Hvid musikere og kunstnere til at skabe en fri musikalsk og scenisk fortolkning af et nyere litterært værk. Vi har udvalgt en række værker med påtrængende politiske temaer og høj æstetisk kvalitet, som vi beder ansøgere hjælpe os med at give rytme og krop, scene og publikum. Læs mere her.

10. 08. 2022 COPENHAGEN OPERA FESTIVAL VISER NY OPERA PÅ SORT/HVID
Copenhagen Opera Festival gæster teatret med danmarkspremieren på den nyskrevne opera ALAN TURING. En tragisk og fængslende fortælling om matematikeren, pioneren og LGBTQ+- ikonet Alan Turings liv. Forestillingen kan opleves den 24. og 25. august.

14.06.2022 UDGIVELSE AF KATALOG TIL MUSEUM FOR FREMTIDEN
I forbindelse med MUSEUM FOR FREMTIDEN har vi skabt et katalog sammen med forlaget Antipyrine, hvor de medvirkende kunstnere fortæller om deres praksissers engagement i tiden, og hvor vi har sat en række forfattere til at reflektere med og mod værkets umulige sammensætning af “museum” og “fremtid.” Bogen koster 40 DKK og kan købes på teatret i hele spilleperioden til og med den 25. juni.

03.05.2022 FÅ RABAT PÅ BILLETTER TIL SÆSON 22/23
Til og med den 31. maj kan du via Teaterbilletter få rabatter på dine forestillinger i sæson 22/23. Det betyder altså også, at du kan få rabat på Sort/Hvids kommende sæson.
OBS: Majrabatten gælder udvalgte datoer og prisgrupper og kan ikke kombineres med andre rabatter.

27.04.2022 NÆSTE SÆSON ER KLAR!
Død, genfødsel, trance, kredsløb, musik, interaktion, økonomi og magt, overflod, skønhed, begær. Sæson 22/23 er i luften, og det bliver intenst! Glæd dig til en af de største produktioner, der nogensinde er skabt på Sort/Hvid, når ORFEO inviterer dig med ned i dødsriget. Lad dig bevæge af en poetisk sørgesang over det igangværende sammenbrud i MENS SOLEN BRÆNDER og tag med til en euforiserende og musikalsk totaloplevelse i APOLLONIAN BLACKOUT. I den kommende sæson arbejder vi sammen med en række seje kunstnere, blandt andre Hess Is More, Copenhagen Phil, Songbirds og AKT1. Der er naturligvis endnu flere oplevelser på programmet – det fortæller vi løbende meget mere om! 

27.04.2022 BJØRK-MYNTE PAULSE FRA SANDMANDEN ER NOMINERET SOM ÅRETS DANSER
Bjørk-Mynte Paulse er nomineret til Årets Reumert 2022 i kategorien Årets Danser for sine præstationer i henholdsvis SANDMANDEN og ’The Danish Girl’. SANDMANDEN er blevet til i et samarbejde mellem Sort/Hvid, Aarhus Teater og Holstebro Dansekompagni, og hvis du endnu ikke har set den, kan du lige nå det. Forestillingen spiller på Sort/Hvid til og med den 3. maj. Se mere her.

27.04.2022 VERDENSFRELSERINDEN ER NOMINERET TIL ÅRETS REUMERT 2022
VERDENSFRELSERINDEN er nomineret til Årets Særpris. Forestillingen, med Madame Nielsen og strygekvartetten Halvcirkel, er en samproduktion mellem Sort/Hvid, The Nielsen Movement og Teater Momentum. Efter at have spillet for fulde sale på Thalia Theater i Hamborg genopsættes den på Sort/Hvid i næste sæson, hvor den spiller fra den 16.09 – 01.10 2022. Find billetter her.

25.03.2022 VI SØGER MEDVIRKENDE TIL MUSEUM FOR FREMTIDEN
Er du ikke bange for at optræde? Vil du være en del af et eksperimenterende, tværkunstnerisk forestillings- og udstillingsprojekt? Har du mod på at lede museumsgæster rundt i en udstilling og udføre enkle handlinger med publikum undervejs? Så kan du blive kustode i den kommende produktion, MUSEUM FOR FREMTIDEN. Arbejdet ligger i perioden fra den 23. maj – 25. juni 2022. Læs mere her.

10.03.2022 DET DER DRIKKER FORLÆNGER SPILLEPERIODEN
Vi forlænger DET DER DRIKKER med en enkelt spilledag den 27. marts kl. 15, inden vi sender forestillingen videre til Teater Momentum. Du kan finde billetter til forestillingen her.

15.02.2022 HAUNTED BY THE FUTURE ER SHORTLISTET TIL DANISH DESIGN AWARD
Vi er stolte af at kunne offentliggøre, at vores augmented reality-teater-app-forestilling HAUNTED BY THE FUTURE er shortlisted til Danish Design Award 2022 i kategorien Visionary Concepts. Se mere om HAUNTED BY THE FUTURE her.

03.02.2022 VI FORLÆNGER SPILLEPERIODEN PÅ WORK BITCH
Efter et par dage med fuldstændigt udsolgte sale har vi valgt at forlænge forestillingen med fire ekstra spilledage fra den 16.-19. februar (alle dage kl. 20.00).

28.01.2022 VERDENSFRELSERINDEN INDTAGER THALIA THEATER
I aften er der premiere DIE WELTERLÖSERIN på Thalia Theater i Hamborg. Thalia Theater er et teater, der har huset de største internationale navne og formået at sætte en kunstnerisk dagsorden, så vi er både glade for og stolte over, at vi er blevet inviteret til at gæstespille lige netop der.

Vi kan også offentliggøre, at vi genopsætter VERDENSFRELSERINDEN i sæson 22/23, og billetterne er netop sat i salg.

09.12.2021 NOMINERET TIL KULTURLIVETS GENSTARTSPRIS
Sort/Hvid er nomineret til kulturlivets genstartspris for virtual reality-appen HAUNTED BY THE FUTURE. Vi brugte nedlukningstiden sammen med Khora Virtual Reality på at udforske nye muligheder mellem teknologi og scenekunst. Det kom der en helt ny type teateroplevelse ud af i form af virtual reality-appen HAUNTED BY THE FUTURE, som tager dig med på en spøgelseshistorie midt i dit eget hjem. Appen kan fortsat downloades på App Store til iPhones (Version 10 og efter) samt nyere iPads. Se alle de 12 nominerede hos Dansk Kulturliv her.

18.10.2021 NY MUSIKFORESTILLING PÅ GLYPTOTEKET
I samarbejde med Glyptoteket skaber vi det akustiske korværk NATTENS ENDE. Mellem høje søjler i Glyptotekets ekstravagante festsal lukkes du ind i et tempel. Her hyldes livet i al sin voldsomhed. Livet givet til os af moder jord. Det sker allerede den 24. november -12. december, og der er kun 50 pladser. Læs mere og bestil billetter her.

07.10.2021 I DAG ÅBNER VI SOM SCENE FOR MUSIKDRAMATIK
Sort/Hvid er udnævnt til scene for musikdramatik af Statens Kunstfond fra 2021-2024. Vi åbner med et nyt værk hver uge fra den 7. oktober til 27. november. Se hele åbningsprogrammet her.

05.10.2021 VI SØGER EN ERFAREN OG AMBITIØS PRODUKTIONSLEDER
Sort/Hvid søger en produktionsleder til at lede produktioner og kunstneriske projekter og til at koordinere og organisere arbejdet i Sort/Hvids produktionsafdeling.

Læs jobopslaget her og kontakt administrativ chef Mette Bryndum mette@sort-hvid.dk hvis du har spørgsmål.

13.09.2021 VERDENSFRELSERINDEN I KONCERTUDGAVE
Under Frederiksberg Festspil kan VERDENSFRELSERINDEN af og med Madame Nielsen opleves i en koncertudgave. Det sker den 16. september kl. 19.30 i Frederiksberg Mad- og Kulturhus. Og man kan faktisk tage musikken med sig hjem. Den er nemlig udkommet på CD. Læs mere her.

17.08.2021 FLERE BILLETTER TIL EN FORTÆLLING OM BLINDHED
Vi åbner sæsonen med den reumertvindende forestilling EN FORTÆLLING OM BLINDHED den 3. – 25. september. Forestillingen har spillet for fulde huse i både Aarhus, Odense og her i København, og er også helt udsolgt allerede nu. Heldigvis har vi fået klemt et par ekstra senge ind pr. aften, så nu er der få ekstra billetter i salg. Find dem her.

04.08.2021 VI ER NOMINERET SOM BYENS BEDSTE SCENE
AOK hos Berlingske har nomineret Sort/Hvid som Byens Bedste Scene. De skriver blandt andet om Sort/Hvid: “Her kan du være sikker på, at du hverken bliver talt efter munden eller hører det, du gerne vil høre. Og her kan du godt regne med, at ikke bare du selv, men også teatrets sprog bliver udfordret”. Stem på os her.

24.06.2021 ÅBNINGSPROGRAMMET FOR SORT/HVID SCENE FOR MUSIKDRAMATIK ER KLAR
48 timer hos en musikalsk sekt, en døv musikforestilling og en verdensklasse japansk pianist i karambolage med to ekstravagante scenografer. Det er nogle af de oplevelser, som åbningsprogrammet for Sort/Hvid byer på. To måneder, hvor vi præsenterer adskillige ambitiøse hybridværker i krydsfeltet mellem musik og scenekunst. Billetsalget er nu åbent. Se hele programmet her

05.05.2021 EKSTRA BILLETTER TIL UDSOLGT FORESTILLING
Forestillingen JEG STÅR I KVIKSAND OG BRØLER SOM EN HJORT er udsolgt, men vi har heldigvis fået plads til et par ekstra spilledage. Der er ledige pladser den 22. maj kl. 15, den 31. maj kl. 20 og den 1. juni kl. 20. Læs mere her.

28.04.2021 REUMERTNOMINERING OG NY SÆSON I SALG
EN FORTÆLLING OM BLINHED er nomineret i kategorien årets særforestilling ved Reumert 2021. Har du ikke oplevet forestillingen, hvor du fratages synet og installeres i en seng som på et lazaret, så kan du nå det til september, hvor forestillingen genopsættes som en del af næste sæson. En sæson, som netop i dag er blevet offentliggjort. Den byder blandt andet på en nyfortolkning af Hoffmanns gysereventyr SANDMANDEN, en #FreeBritney-krigserklæring mod alt, der holder os nede i musikforestillingen WORK BITCH, hele teatret omdannet til et MUSEUM FOR FREMTIDEN m.m. Tjek programmet ud her.

14.04.2021 AFLYST FORESTILLING GENOPSTÅR
VERDENSFRELSERINDEN af og med Madame Nielsen bliver nu alligevel en realitet. Den spiller både på Aarhus Teater, på Sort/Hvid og på Teater Momentum i Odense. Med fire kvindelige strygere i ryggen som en amazonsk hær træder Madame Nielsen ind i rollen som VERDENSFRELSERINDEN. Læs mere her.

06.04.2021 VR KORVÆRK LIVE STREAMET UNDER CPH:DOX
Oplev det ti-stemmige korværk THE NATURE OF ISOLATION AND LONELINESS som VR-oplevelse live streamet her fra Sort/Hvid i forbindelse med CPH:DOX. Det sker den 23. april kl. 20.30. Læs mere og bestil billet her

16.03.2021 VI SØGER NYT GRAFISK BUREAU OG EN SCENEMESTER
Vi leder lige nu efter to nye samarbejdspartnere: et nyt grafisk bureau at samarbejde med om vores visuelle identitet og en scenemester til perioden medio august 2021 til 1. maj 2022. Læs begge opslag her

15.03.2021 VI SKABER ET MUSEUM FOR FREMTIDEN
Vi har glædet os til at fortælle alle om vores store samarbejdsprojekt: MUSEUM FOR FREMTIDEN. Her bliver hele Sort/Hvid og Kunsthal Aarhus omdannet til en labyrintisk museumsoplevelse. En portal ind i mulige og umulige fremtider. Det sker i samarbejde med Aarhus Teater fra juni 2022. Publikum bliver lukket ind i mindre hold, og derfor er der et meget begrænset antal billetter. Til gengæld kan de første billetter købes allerede nu.  Læs mere og bestil billet her

10.03.2021 OPEN CALL TIL LØNNET WORKSHOP: KØNSDIVERS OPERA
På Sort/Hvid ønsker vi at udvide spektret for musikalsk dramatik. Derfor lægger vi rum til projektet KØNSDIVERS OPERA, der med en workshop søger at udvide forståelsen af køn og stemme og derved skabe nye rammer for den mangfoldige operascene. Læs mere om projektet og ansøgningsprocedure her

18.02.2021 VI HAR MODTAGET 200 ANSØGNINGER 
I går var der deadline for Open Call til musikdramatik, og vi har modtaget hele 200 ansøgninger. Vi er henrykte og glæder os til at læse hver og én. Tak for interessen, delingerne og de mange henvendelser. 

20.01.2021 OPEN CALL: SORT/HVID MUSIKDRAMATIK
Statens Kunstfond har udnævnt Sort/Hvid til scene for musikdramatik, og vi lægger ud med et open call. Vi søger modige, eksperimenterende hybridformater i krydsfeltet mellem musik og scenekunst, som tør udfordre, hvad musikdramatik kan være. Læs mere her

25.11.2020 ODENSEPREMIERE PÅ TERNINEGKVINDEN
Så er vi klar til at spille terninger om indholdet i Lucias liv, når TERNINGEKVINDEN har premiere på Teater Momentum i aften. Den 9. januar rammer tilfældighedsspillet Sort/Hvid. Læs mere og se video og fotos her.

02.11.2020 VI GENOPSÆTTER EN FORTÆLLING OM BLINDHED
Vi genopsætter den meget roste forestilling EN FORTÆLLING OM BLINDHED, der har været udsolgt længe både her på Sort/Hvid, på Aarhus Teater og på Teater Momentum. Forestillingen kan opleves igen i efteråret 2021. Læs mere her

02.11.2020 EKSTRA BILLETTER TIL EN FORTÆLLING OM BLINDHED
Vores publikum er så søde til at aflyse. Det betyder, at billetterne kan komme nogle andre til gode. Lige nu er er kommet nogle få ledige pladser til den 19. november. Fang dem her

13.10.2020 VI SØGER PRODUCENT TIL MUSIKDRAMATIK
Fra 2021 er Sort/Hvid udvalgt af Statens Kunstfond som scene for musikdramatisk udvikling og produktion. Derfor søger vi en producent, som skal være omdrejningspunkt for Sort/Hvids musikdramatiske aktiviteter. Er det dig? Ansøgningen sendes til job@sort-hvid.dk senest den 15. nov. Læs mere her

01.10.2020 KONCERTER MED KH MARIE ER UDSOLGT
Selvom vi satte endnu en koncert i salg efter få dage, så er samtlige billetter til KH Marie’s sansemættende koncerter væk. Nu glæder vi os til at spille for fulde sale. 

29.09.2020 SORT/HVID BLIVER SCENE FOR MUSIKDRAMATIK 
Vi har i dag fået en meget glædelig nyhed; Statens Kunstfond har udvalgt Sort/Hvid til at være åben scene for musikdramatik. Christian Lollike fortæller: “Visionen er at blive hjemsted for samtidens mangfoldige musikdramatik som et landsdækkende og internationalt musikteater. Vi vil udvikle aktuel musikdramatik på tværs af sceniske og musikalske udtryk og præsentere publikum for alt fra nyfortolkninger af opera til elektriske punksymfonier; fra eksperimenterende kompositionsværker til politisk hiphopteater.” Vi glæder os enormt meget til at komme i gang. Mere information kommer snarest. 

25.09.2020 SANSEMÆTTENDE KONCERT MED KH MARIE
Kh Marie, som lige nu spiller for udsolgte sale på Aarhus Teater, giver koncert på Sort/Hvid. Med koncerten INTET ER NOK inviteres publikum ind i et univers af både dufte, scenografi, kostumer og lys, der alt sammen virkeliggør forelskelsens fysiske rum i en helt unik koncertoplevelse. Læs mere og fang en af de meget få billetter her

24.09.2020 ÅBNING AF UDSTILLING OM ISLAMISK MAGI
Ifølge Koranen skal man tro på magi, men man må ikke beskæftige sig med den. Det paradoks vil billedkunstner Lina Hashim undersøge nærmere, selvom hun ved, at det ikke er helt ufarligt. I adskillige lande giver det dødsstraf. I samarbejde mellem Lina Hashim og Christian Lollike åbner vi i dag THE TOUCH – en performance lecture og en udstilling i ét. Læs mere her

16.09.2020 MINDRE END 50 BILLETTER TILBAGE 
Forestillingen NUL havde premiere for kun fem dage siden, fredag den 11. september. Men hele spilleperioden er stort set udsolgt. Der er under 50 billetter tilbage. Heldigvis spiller forestillingen på Teater Momentum i Odense til januar. Der kan man stadig være heldig at få en billet. Billetter til Momentum findes her.  De sidste billetter i København findes her

12.09.2020 GRATIS MIKKEL BOLT FOREDRAG I DAG
Mikkel Bolt, professor i politisk æstetik, er én af de tre forskere , der har skrevet et fremtidsscenarie som inspiration til det kunstneriske hold bag forestillingen NUL. Lørdag den 12. september kommer han forbi Sort/Hvid inden forestillingen NUL og giver en introduktion til revolutionær kraft. Hvilken fremtid kæmper ungdommen for i dag? Hvilke historiske forsøg på en anden fremtid går forud for denne kamp? Oplev Bolt kl. 15-16. Gratis, men tilmelding nødvendig. Tilmeld sig her.

07.08.2020 EKSTRA BILLETTER TIL NUL
Allerede inden premieren fredag den 11. september er forestillingen NUL tæt på udsolgt. Nu har vi fået et par ekstra pladser, som netop er blevet sat til salg. Vi håber, at alle får plads.  

25.08.2020 EKSTRA READING AF MADE IN CHINA
Der har været meget stor interesse for at opleve reading af MADE IN CHINA. Vi har derfor lavet en reading mere. Fredag den 28. august kan reading af MADE IN CHINA opleves kl, 19.00 og kl. 21.00. Disse erstatter den oprindelige reading kl. 20. Berørt publikum får direkte besked fra billetkontoret. Reading er gratis, men billetbestilling er nødvendig via billet@sort-hvid.dk. Læs mere her.  

11.08.2020 SORT/HVID TILKNYTTER EN FORSKER
Med støtte fra Ny Carlbergfondet går vi sammen med Aarhus Universitet og Kunsthal Aarhus om et treårigt praksisbaseret ph.d.-stipendiat, der undersøger potentialet i samarbejdet mellem kunst og forskning og udvikler ny viden om dramaturgi og kuratering. De næste tre år er Anders Thrue Djurslev tilknyttet teatret som ph.d. Sammen med scenekunstnere, billedkunstnere og forskere på tværs af fagområder vil Anders forske i kunstens fremstilling af fremtiden – med en foreløbig kulmination i den fælles udstillings- og forestillingsproduktion, ’Museum for fremtiden’, som man kan opleve i både København og i Aarhus i sommeren 2021. Den kommer I til at høre meget mere om snarest.

06.08.2020 VELKOMMEN TIL ÅR NUL
I går overtog vi nøglerne til Teater Momentum i Odense, hvor Sort/Hvid er kunstnerisk ledelse i sæson 2020/2021. En sæson, som måske bliver den sidste sæson på Sort/Hvid her i Kødbyen. Vi gik på sommerferie med beskeden om, at vi bliver beskåret 1,2 millioner om året. Fremtiden er usikker, men at vi gennemfører ALLE forestillinger i denne sæson er stensikkert. Det er NU vi står sammen. Kom og vær med! 

De første prikker på tidslinjen i ÅR NUL bliver premieren på EN FORTÆLLING OM BLINDHED på Aarhus Teater den 29. august og premieren på forestillingen NUL den 11. september her i Kødbyen. Se hele programmet her

12.06.2020 NIKOLINE HAR OPTAGET MUSIKVIDEO PÅ S/H
For nogle måneder siden havde vi besøg af Nikoline, som ønskede af optage sin kommende musikvideo her på teatret. Nu er videoen klar. Se og hør Nikolines mest udfordrende udgivelse til dato her

20.05.2020 MADE IN CHINA GENOPSTÅR SOM PODCAST
Da Danmark blev lukket ned p.g.a. Covid-19, var vi nødt til at aflyse MADE IN CHINA. Det var absurd at aflyse en forestilling, der netop sætter fokus på den aktuelle indædte magtkamp mellem Kina og Vesten, som kun er blevet skærpet af udbruddet af Covid-19. Derfor er vi nu meget glade for at kunne afsløre, at MADE IN CHINA genopstår som podcast i samarbejde med Politiken. Fra på fredag den 22. maj kan du opleve MADE IN CHINA i podcastversion via Politiken Podcast. 

04.05.2020 Se forestillinger fra Sort/Hvids arkiv
I maj måned 2020 kigger vi tilbage på Sort/Hvids historie og giver dig mulighed for at se eller gense nogle af vores forestillinger gennem tiden. Hver uge offentliggøres en ny forestilling. Første forestilling bliver MANIFEST 2083, som kan ses fra onsdag den 6. maj. 

29.04.2020 SÆSON NUL ER ONLINE
I næste sæson er Sort/Hvid kunstnerisk leder af Teater Momentum – det betyder, at Sort/Hvid både findes på vores vante lokation i Kødbyen i København og i Odense. En sæson, som vi har døbt ÅR NUL, fordi Coronakrise, finanskrise, klimakrise kræver, at vi rusker den politiske fantasi og finder en helt ny begyndelse for fremtiden. Læs mere om ÅR NUL, og hvilke forestillinger sæsonen byder på her.

23.04.2020 KOM TIL ONLINE KUNSTSALON
Er fremtiden kinesisk?

At vi har været nødt til at aflyse forestillingen MADE IN CHINA lige i denne tid, synes helt forkert. Forestillingen er ikke blevet mindre relevant i tiden med Corona, hvor magtbalancen mellem Kina og Vesten forskydes yderligere. Kina sender læger til hårdt ramte vestlige lande, og deres overvågnings- og teststrategier bliver vendt som inspiration til løsningsmodeller.

Tematikken om den globale magtbalance er mere relevant end nogensinde. Med udgangspunkt i forestillingen MADE IN CHINA arrangerer vi derfor sammen med Bikubenfonden og Aarhus Teater en salon om den skælvende magtbalance, og hvordan kunsten forholder sig i en forandringstid. Det sker ONLINE den 11. maj kl. 17.00. Husk at tilmelde dig for at kunne deltage via Zoom.

Læs mere og tilmeld dig her.

02.04.2020 VORES HUSINSTRUKTØR I PODCAST
Sort/Hvids husinstruktør og konceptudvikler Sigrid Johannesen sætter ord på kunstens nødvendighed i en verden, hvor behovet for at gentænke samfundet er stort. Det skete, da hun i februar deltog i debatten “Kan kunsten skabe revolution?” på Teater Republique, arrangeret af Bikubenfonden. I dag er den udkommet som podcast. Lyt med her.

19.03.2020 OPDATERING OM ÆNDRINGER GRUNDET COVID-19
Vi har efter myndighedernes anvisninger valgt at lukke Sort/Hvid til og med d. 30. marts 2020. Da vi ikke kan fortsætte arbejdet med at udvikle forestillinger, betyder det, at vi må udskyde spilleperioden på MADE IN CHINA og THE TOUCH. Vores forventning og forhåbning er, at vi kan spille MADE IN CHINA fra slutningen af april og åbne for THE TOUCH i maj. Nærmere information om dette vil følge, så snart vi ved det med sikkerhed. Berørt publikum får direkte besked fra billetkontoret.

FOYER TALKS, arrangeret af Overgaden, der har til huse på Sort/Hvid under deres ombygning, bliver grundet situationen flyttet til efteråret. Dette inkluderer GRAVØL den 19. marts. Mere information om nye datoer meldes ud snarest. 

Tak for jeres forståelse og tålmodighed i denne uvante situation. Lad os passe på os selv og hinanden, på afstand – indtil vi ses på Sort/Hvid igen. 

12.03.2020 AFLYSNING AF FORESTILLINGER OG ARRANGEMENTER
Vi følger nøje myndighedernes anbefalinger i forbindelse med COVID-19, og derfor aflyser vi alle forestillinger og arrangementer i huset – indtil videre frem til og med d. 28. marts 2020.

Hvis du har billet til MADE IN CHINA, modtager du en mail direkte fra os med mere information. Du er også velkommen til at kontakte billet@sort-hvid.dk, men du må forvente lidt længere svartid. Vi har desværre måtte lukket billettelefonen for at give arbejdsro. 

Tak fordi du udviser forståelse og tålmodighed i denne uvante situation. 
Vi vender tilbage når vi ved mere. 

05.03.2020 EKSTRA FORESTILLING I DENNE SÆSON
Helt ekstraordinært er Sort/Hvid gået i samarbejde med den internationalt anerkendte kunstner Lina Hashim. I værket THE TOUCH fortæller Lina Hashim sin personlige historie om en forbudt dimension af islam i en iscenesat udstillingsoplevelse. Tag med Lina Hashim ind i åndeverdenen den 16.-26. april. Læs mere her.

03.03.2020 CPH Stage har highlightet to forestillinger, der spiller på S/H
Hvert år udvælger en gruppe teaterfagligt stærke personer en række forestillinger, som der sættes særligt fokus på i festivalens program. Til CPH Stage 2020 er MANIFEST FOR SKRØBELIGE AUTORITETER og MERMAID SHOW blandt andre udvalgt, som begge spiller på Sort/Hvid.
Læs mere om MANIFEST FOR SKRØBELIGE AUTORITETER her.
Læs mere om MERMAID SHOW her.

28.02.2020 Overgadens program på S/H er klar

Overgaden bor på Sort/Hvid, mens de bygger om ude på Christianshavn, hvor de normalt har til huse. Mens vi har dem under vores tag udforsker vi sammen hybridkunsten, der opstår i mødet mellem forskellige kunstarter. I løbet af foråret og sommeren inviterer Overgaden indenfor på Sort/Hvid med alt fra film til talks, billedkunst, koncerter, scenekunst… Læs mere her.

18.02.2020 SORT/HVID OG MOMENTUM SØGER SKUESPILLERE
I sæson 2021/22 overtager Sort/Hvid Momentum i Odense. Til det søger vi to-tre erfarne skuespillere. Læs mere her.

11.02.2020 EARLY BIRD TIL TEATERFESTIVALEN CPH STAGE
Den første forestilling på programmet under CPH STAGE afsløret; MANIFEST FOR SKRØBELIGE AUTORITETER af Nanna Bang og Aarhus Teater kommer til Sort/Hvid 1-5. juni 2020. Køb billetter inden 27. februar og få early bird-rabat. Læs mere her.

30.01.2020 PREMIERE PÅ denungewertherslidelser
I dag er der premiere på denungewertherslidelser, og mere end 70 procent af billetterne til hele spilleperoden er væk. Læs mere om forestillingen her.

18.12.2019 STJERNER TIL denungewertherslidelser
Forestillingen havde premiere fredag den 13. december, og stjernerne regner ned over den. Der er blandt andet fem hjerter fra Politiken, fem stjerner fra Jyllands-posten, Aarhus Stiftstidende, Sceneblog ml.f. Læs mere om modtagelsen af forestillingen her

13.12.2019 denungewertherslidelser ER TOTALT UDSOLGT I AARHUS
Forestillingen denungewertherslidelser, som er skabt i samarbejde mellem Sort/Hvid og Aarhus Teater, har Aarhus-premiere i dag, og den er totalt udsolgt. De heldige kan nå at få en billet i København, når den spiller på Sort/Hvid den 30. januar-22. februar.

02.12.2019 SORT HVID OVERTAGER MOMENTUM I 20/21
Næste sæson, 20/21, bliver helt speciel. Foruden vores placering her i kødbyen i København rykker vi også ind på Teater Momentum i Odense, kendt for at skifte den kunstneriske leder ud hver sæson. I sæson 20/21 er det Sort/Hvid. På Momentum skaber vi hele fem egenproduktioner, der vil spille både på Teater Momentum i Odense, på Sort/Hvid her i kødbyen og hos andre samarbejdspartnere rundt i Danmark. Sammen vil Sort/Hvid og Teater Momentum give landet meget mere teater og genskabe den politiske fantasi.

Christian Lollike siger om overtagelsen:
”Vi glæder os meget til at overtage Momentum – møde Odense-publikummet og skabe teater med en ny samarbejdspartner, et nyt sted. I Momentum vol. 14. inviterer vi publikum til år nul. Vi vil genstarte den politiske fantasi og fokusere vores kunstneriske arbejde på at undersøge samfundets indretning på ny. Vi kan ikke blive ved med at reproducere et samfund, der æder planeten op. Vi må have nye strukturer, nye idealer, nye drømme. Vi dedikerer samarbejdet med Momentum til at aktivere den politiske nytænkning”

26.11.2019 FORESTILLINGEN MERMAID AFLYST
Af personlige og logistiske årsager har kunstneren Ann Liv Young desværre været nødsaget til at aflyse MERMAID. Har du købt billetter til forestillingen, bytter vi gerne dine billetter til en anden forestillingen – du kan se sæsonens program her. Alternativt refunderer vi naturligvis beløbet. Kontakt billet@sort-hvid.dk. Vi arbejder på at få Young til Danmark på et senere tidspunkt – mere information følger, når vi ved, om det kan lade sig gøre.

11.11.2019 Skal kortfilm om I FØLING vinde bedste dokumenter?
Kortfilmen Krigsdans, der fulgte arbejdet med at skabe krigsballetten I FØLING, er blevet shortlisted til filmagasinet Ekkos pris for bedste dokumentar. Se og stem på filmen lige her.

04.11.2019 SORT/HVID INVITERER SAMTIDSKUNSTEN IND
Vi har inviteret Overgaden – Institut for Samtidskunst ind på Sort/Hvid fra februar til august 2020, mens de renoverer på Christianshavn. Sammen vil vi udfordre og udforske, hvordan teater og billedkunst kan arbejde sammen. I løbet af perioden vil Overgaden præsentere forskellige formater og events på vores scener, der både griber ind i det teatralske i form af performance, men også lyd- og filmbaserede programmer. Alt sammen udviklet og skabt i sparring med Sort/Hvid. Læs omtale af samarbejdet på iscene.dk.

16.10.2019 PLADERELEASE FOR MUSIKKEN TIL BLACK MADONNA
Inden vi pakker BLACK MADONNA ned for at sende hende til Aarhus Teater, afspiller vi musikken fra forestillingen til en uformel pladerelease efter forestillingen på onsdag den 16. oktober. BLACK MADONNA spiller sidste gang her på Sort/Hvid kl. 20-21.30, hvorefter vi drikker et glas og skåler med Madame Nielsen til tonerne af bl.a. BLACK MOON RISING. Der er kun få billetter tilbage. Skynd dig af finde din her.

07.10.2019 KORTFILM OM I FØLING PÅ EKKOS SHORTLIST
Kortfilmen Krigsdans, der fulgte arbejdet med at skabe krigsballetten I FØLING, blev i dag præsenteret af teamet bag Ekkos shortlist. Hvis den får nok stemmer, så kommer den med på listen. Se og stem på filmen lige her.

20.09.2019 SAMARBEJDE MED AARHUS TEATER FORTSÆTTER
Vi er glade for at anoncere at samarbejdet mellem S/H og Aarhus Teater fortsætter tre år mere. Det har tidligere ført til flere Reumertstatuetter for bl.a. Erasmus Montanus og Living Dead. I denne sæson samarbejder vi om flere forestillinger: BLACK MADONNA kommer til Aarhus, sammen inviterer vi den amerikanske performancekunstner Ann Liv Young til dk med MERMAID SHOW, denungewertherslidelser instrueret af Sagun Oshana spiller på begge teatre, og det samme gør MADE IN CHINA af Sigrid Johannesen. Desuden sætter Aarhus Teater KAGEFABRIKKEN af Christian Lollike op. Vi glæder os til et langt og godt samarbejde fremover.

19.09.2019 PREMIERE PÅ HVID TEGNER SORT MODEL
Tredje premiere i denne sæson foregår i et croquis-rum. Her er store scene og foyer lagt sammen. Så hvis du er nysgerrig, kan du tjekke “setting” ud, allerede inden forestillingen starter. Læs mere her.

09.09.2019 KUN 15 BILLETTER TILBAGE
Forestillingen DØDSANGST I GALOP spiller kun ugen ud, og billetterne er revet væk. Man skal skynde sig, hvis man vil have en af de allersidste billetter.

31.08.2019 LIGESTILLING I SCENEKUNSTEN
S/H lægger hus til HAUT’s debat om ligestilling og mangfoldighed i scenekunsten. I panelet er blandt andet kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde, der taler om politisk engament på området.
Det er lørdag den 31. august kl. 15.30-17.30 Læs mere her.

26.08.2019 VIL DU I PRAKTIK PÅ SORT/HVID?
Vi søger en praktikant til kommunikation og markedsføring i efteråret 2019. Læs mere her.

24.08.2019 PREMIERE PÅ DØDSANGST I GALOP
Hvis vi så døden i øjnene – ville den så blive mindre skræmmende? Forestillingen DØDSANGST I GALOP udfordrer vores forhold til døden. Det sker i en skov, du bliver hentet i bus her på teatret. Læs mere her.

17.08.2019 FEST I DON JUAN SCENOGRAFIEN
Efter sidste forestilling holder vi fest i scenografien, der blandt andet består af to veludrustede barer, syv dansepodier og en lyssætning med mere end hundrede lamper. Morten Kolbak er DJ og spiller elektronisk verdensmusik.
Det er fra kl. 22.30-02.00 – alle er velkomne.

06.08.2019 ALLE EKSTRA BILLETTER ER VÆK
Hold nu op, det går stærkt. Alle billetter til DON JUAN er allerede væk.

05.08.2019 EKSTRA BILLETTER TIL DON JUAN
Vi har fået plads til flere stole i salen, skynd dig at fang en billet her.

02.08.2019 DON JUAN ER TOTALT UDSOLGT
Der er først premiere den 4. august, men alle billetter er revet væk. Vi lover at melde ud, hvis vi får flere pladser

29.07.2019 DON JUAN SNART UDSOLGT
Vi ved, hvad vores publikum har brugt sommerferien på – at købe stort set alle billetterne til DON JUAN. Kun 7 dage tilbage, hvor man kan få fat i de sidste billetter. Fang dem her

24.06.2019 SÅ ER DER BILLEDER FRA DON JUAN
Se hvad du har i vente, når nyfortolkningen af Mozarts DON JUAN har premiere lige på den anden side af sommerferien den 4. august. Se billederne her.

02.06.2019 MADAME NIELSEN ÅRETS PERFORMER FOR BLACK MADONNA VED REUMERT 2019
Sådan lød ordene fra jurien: “Sort eller hvid? Luder eller madonna? Bøddel eller offer? Performer eller person? Madame Nielsen var alting – og altings modsætning – i denne voldsomme og selvudleverende performance. Hun skrællede alle Vestens behagelige fordomme af, lige så nøgternt som hun klædte sig af til skindet. Talende, tiende, syngende – helt ud mod sit eget forsvindingspunkt”
BLACK MADONNA kan opleves på S/H den 12.-15. okt. Læs mere her

01.05.2019 SÆSON 2019/20 ER OFFENTLIGGJORT
Vi slår Don Juan ihjel, udkonkurrerer dødsangsten sammen med holdet bag Opvisning i lavt selvværd, tegner croquis og meget meget mere. Tjek programmet ud her

06.03.2019 Trolde har overtaget S/Hs instagramprofil
De tre trolde, der er med i THE TROLL SHOW har overtaget Sort/Hvids instagramprofil. Præcis som på the World Wide Web er alt i deres opslag naturligvis sandt. Følg troldene på @sorthvidscene

15.02.2018 Klar til premiere på FRIT FLET i morgen
De sidste mange uger har fire kunstnere flettet et scenisk værk af den ikoniske fællesbog Frit Flet af Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup. Se billeder og film fra forestillingen lige her

02.12.2018 SORT/HVID og CPH OPERA FESTIVAL slår Don Juan ihjel
På årets første advent offentliggjorde Sort/Hvid og CPH Opera Festival, at vi i sæson 2019/20 skaber en nyfortolkning af Mozarts udødelige opera DON JUAN. Vi slår DON JUAN  ihjel, graver ham op og tager en drink med hans genfærd på en natklub. LÆS MERE

17.11.2018 Repremiere på LIVING DEAD
Nu har du mulighed for at se eller gense den Reumert-vindende zombiegyser om frygten, der marcherer ind over Europa sammen med en strøm af udsultede flygtninge. LÆS MERE

03.11.2018 Samtalesalon: FRIT FLET fra bog til scene – gratis
Som en del af Power of Women Festival 2018 Som en del af inviterer VI til samtalesalon om processen fra bog til scene. Mød den ene forfatter bag bestseller-fællesbogen, Mette Moestrup, i samtale med instruktør Liv Helm, scenograf Franciska Zahle og komponist Hannah Schneider, der lige nu er ved at skabe et sanseligt, scenisk værk af FRIT FLET. LÆS MERE  

01.11.2018 Nanna Bangs hudløst ærlige TRUE.STORY er tilbage på S/H
Nanna Cecilie Bang blev præmieret som særligt, ungt talent fra Legatudvalget for Scenekunst for bl.a. True.Story i 2o17. Forestillingen har rejst Danmark rundt og givet publikum røde ører. Den 1.-3. nov. rammer den S/H. LÆS MERE

05.10.2018 Deadline for at indsende tekster til S/H dramatikerworkshop 2018
S/H søger dramatiske eller performative tekster til et udviklingsforløb for ny dansk dramatik. Vi søger dramatik med et klart koncept – en klar sammenhæng mellem form og indhold – en klar idé. Du kan søge med tekster af enten dramatisk eller performativ karakter. LÆS MERE

31.8.2018 Hauts Eksil Festiavl starter i dag
Haut har overtaget Sort/Hvid i august måned og inviteret seks kunstnere i eksil til at udvikle idéer og eksperimentere. Den 31. aug. og 1. sep. åbner de dørerne på Sort/Hvid til visninger af de sidste ugers arbejde. Kom og oplev, hvad der rør sig i scenekunsten lige nu.

1.8.2018 Vi er tilbage fra ferie med to nye ansigter
Sæson 2018/19 bliver skudt i gang med to nye ansigter på teatret. Lige inden sommerferien sagde vi farvel til vores administrative chef Søren Normann Hansen og vores produktionsleder Anders Sylvest. De har begge søgt nye udfordringer som henholdsvis administrationschef i Den Kongelige Ballet og produktionsleder på Betty Nansen Teatret. Vi ønsker dem spandevis af held og lykke og siger samtidig velkommen til to nye på det sort/hvide hold. I stolen som administrativ chef sidder fra i dag Mette Bryndum, der kommer fra en stilling som producent på operaen, Det Kongelige Teater. Viktor Magnusson har samtidig indtaget produktionslederstolen. Han kommer fra en lignende stilling på Teater V. Hvor er S/H heldige at have fået dem på holdet.

12.06.2018 Ny bog om Christian Lollike og Sort/Hvid
Vi inviterer alle til reception for Birgitte Dam og forlaget Frydenlunds nye bog om Christian Lollike og Sort/Hvids kunstneriske arbejde, Scenekunst på kanten – Christian Lollikes politiske teater. Det er kl. 17-18.30 her på Sort/Hvid. Bogen kan denne dag købes til særpris på 200 kr.

31.05.2018 CPH STAGE går i gang
I år er festivalcentrum i Kødbyen på de tre teatre, der ligger her – Sort/Hvid, Husets Teater og Warehouse 9. Det betyder også tre åbningsforestillinger – én på hver scene. På Sort/Hvid præsenterer vi åbningsforestillingen RIDING ON A CLOUD af den anerkendte libanesiske kunstner Rabih Mroué. Derudover kan man opleve Fix og Foxys LANDET UDEN DRØMME, Teater Nordkrafts SEX IN SITU og se eller gense vores egen BLACK MADONNA. Læs mere om forestillingerne her.

14.05.2018 Vi har valgt at ændre titlen på vores aktuelle forestilling til slet og ret Black Madonna
Den hidtidige titel White Nigger / Black Madonna var et udtryk for modsætningerne i forestillingen, men den har virket racistisk på en del mennesker, hvilket ikke var hensigten. Forestillingen har givet anledning til en voldsom debat. Vi har lyttet til kritikken, og vil forsøge at inddrage den i og omkring forestillingen.

31.01.2018 MADAME NIELSEN møder MIKKEL BOLT møder CHRISTIAN LOLLIKE – del II: Afgørelsens time.
Debat på teater Sort/Hvid kl. 17-19. Læs mere her.

25.01.2018 DER VAR ET YNDIGT LAND
Premiere på Zaki Youssefs stykke opfølger til JEG HØRER STEMMER med musik af Turkman Souljah. Se traileren her.

18.11.2017 THE VAMPIRE REVOLUTION

Premiere om uge! Se den første trailer her

14.11.2017 Otto Gelsted-Prisen til Christian Lollike

Det Danske Akademis Otto Gelsted-Prisen går i år til Christian Lollike som den første dramatiker nogensinde. Fordi han har gjort teateret til et vigtigt sted for politiske og samfundsmæssige diskussioner. Læs mere her

26.09.2017 Sort/Hvids adm. dir udpeget til fellowship

Sort/Hvids administrerende direktør Søren Normann Hansen er blevet udpeget til det internationale fellowship-program ISPA (the Inernational Society for the Performing Arts), der er et internationalt netværk inden for scenekunst og musik. Han er en ud af kun tre danske kulturledere. Læs mere her

16.06.2017 Årets Reumert 2017

I lørdags, d. 10. juni, blev de prestigefyldte priser ved Årets Reumert uddelt i Skuespilhuset. Sort/Hvid var nomineret i flere kategorier for vores co-produktioner med Aarhus Teater. Og Reumert-statuetterne dryssede ned over samarbejdet. Læs mere og se billeder fra aftenen her.

11.05.2017 Interview: Vil vi rumme nazisten?

VI ER VERDEN handler først og fremmest om rummelighed. Om viljen til at rumme det fattigste menneske i Afrika og om problemerne med at rumme en nazist. Læs interview med teaterinstruktør Tue Bierings og scenograf Marie Rosendahl Chemnitz her.

05.05.2017 Eksperimentet fortsætter 

Maria Rich brækkede under VI ER VERDEN i onsdags lilletåen, og derfor har vi været nødt til at aflyse forestillingerne torsdag og fredag. Til gengæld glæder vi os til at se jer lørdag klokken 17. Læs mere her

18.04.2017 Teatret er færdigt – kom til åbent hus

Så skete det endelig. Vores nye teater i Staldgade er færdigbygget! Vi skyder det nye teater i gang med et åbent hus, hvor du selvfølgelig er inviteret. Læs mere her, hvor du også finder den officielle pressemeddelelse og pressefotos.

03.04.2017 Interview: ‘Romaer minder os om nøden’

Med ROMA har instruktør Daniel Wedel villet lave en forestilling, der rammer hans egne holdninger. For hvorfor var det egentlig, han følte ubehag, når han mødte romaer, der bad om penge? Læs interviewet med Daniel her

27.03.2017 Premiere på ROMA i morgen

Så er der premiere på ROMA i morgen. Få en lille forsmag og mød to af hovedpersonerne – Gina, der guider publikum igennem romaernes Vesterbro og George, der er forestillingens buschauffør og tager publikum med tilbage til Rumænien og de små landsbyer, hvor tiggerne og flaskesamlerne kommer fra – med de to fine trailers, fotograf Søren Meisner har produceret.

24.02.2017 Interview: “Jeg syntes ikke, det var fedt at være somalier”

Bashir Billow Khalid er aktuel som den ene hovedrolleindehaver i forestillingen I AM ALSO SOMALIA, der har premiere i Pakhus 11 i morgen. Han er født i Danmark af somaliske forældre og har tidligere haft svært ved at acceptere sine somaliske rødder. Nu opfordrer Bashir Billow andre unge dansk-somaliere til at bære deres baggrund med stolthed. Læs interviewet med ham her

17.02.2017 Interview: “Men der er jo Hella Joof”

Når Moeisha Ali Aden nævner, at hun savner mere diversitet i dansk kulturliv, bliver hun ofte mødt med svaret, at ”der er jo Hella Joof”. Vi har mødt Moeisha Aden, som fra på torsdag står på scenen i Pakhus 11 som den ene hovedrolleindehaver i forestillingen I AM ALSO SOMALIA. Læs interviewet med hende her

10.02.2017 Lollikes ERASMUS MONTANUS er den bedst sælgende klassiker i 20 år

De kan næsten ikke få armene ned på Aarhus Teater, og det forstår vi godt! ERASMUS MONTANUS, som har premiere i aften d. 10. februar, er nemlig den bedst sælgende klassiker på teatret i 20 år. Læs mere

09.02.2017 Interview: ‘Jeg er ikke synderligt interesseret i fiktion’

I AM ALSO SOMALIAS instruktør Ditte Maria Berg bliver drevet frem af virkeligheden i sin kunst. Ikke af fiktion. Læs interviewet med hende her

30.01.2017 Mød Bashir

Bashir er 28, har en bachelor i socialvidenskab fra RUC, været pædagogmedhjælper i en fritidsklub, bor i Nordvest og har sit eget electronica/rap/hip-hop-band. Og så kommer hans familie fra Somalia.  Vores første trailer til I AM ALSO SOMALIA, der kører i Pakhus 11 fra den 23.02.2017 er på gaden. Se den her

20.01.2017 Premiere på RACE TO ZERO

RACE TO ZERO har premiere 24. januar, og vi glæder os helt vildt til at vise jer forestillingen. Skuespillerne er spændte, og Pakhus 11 venter bare på at blive indtaget af jer publikummer! Læs mere

07.01.2017 Mere hæder til LIVING DEAD

Hele fire hædersbevisninger blev det til, da Legatudvalget for Scenekunst under Statens Kunstfond i går valgte at premiere Sort/Hvids og Aarhus Teaters LIVING DEAD, som udvalget kalder en ‘grum fornøjelse’. Læs mere

22.12.2016 Glædelig jul fra Sort/Hvid

Nu er der ikke ret meget tilbage af 2016, og her på Sort/Hvid vil vi gerne ønske dig en glædelig jul! Vi har udvalgt et par højdepunkter fra året, der gik. Læs mere

14.12.2016 Interview: Kunsten at give det usynlige en krop
Vi har interviewet instruktør og idémand på RACE TO ZERO Kristian Husted om, hvordan man omdanner finansielle algoritmer til kunst. Læs mere

06.12.2016 Christian Lollike får Teaterpokalen 2016
Årets vinder af Teaterpokalen er Christian Lollike. Han har modtaget prisen for sit arbejde med LIVING DEAD. Læs mere

02.12.2016 Sort/Hvid er nomineret til crowdfunding-pris
Vores crowdfunding-kampagne fra foråret er blevet nomineret til prisen “Årets lokale helte 2016”. Læs mere

30.11.2016 Hjælp Sort/Hvid og kom gratis i teatret
Vi leder efter deltagere til en publikumsprøve i december. Alle, der er med, får en gratis billet til forpremieren på RACE TO ZERO. Læs mere

23.11.2016 Det sker hos Sort/Hvid i Pakhus 11
Inden vi åbner vores nye teater i Kødbyen, kan du opleve vores forestillinger RACE TO ZERO og I AM ALSO SOMALIA på vores midlertidige scene i Pakhus 11. Læs mere

09.11.2016 Flotte anmeldelser til LIVING DEAD
LIVING DEAD har modtaget rigtig gode anmeldelser ovenpå sidste uges premiere i København. Læs mere

26.10.2016 Repremiere på JEG HØRER STEMMER
Nu har du igen mulighed for at opleve JEG HØRER STEMMER, når forestillingen vises fra 10. november på Det Kongelige Teater. Læs mere

21.10.2016 Tag billigere i teatret om fredagen
Se alle Sort/Hvids forestillinger i sæson 2016/2017 til nedsat pris om fredagen. Læs mere

12.10.2016 Byggeriet af Sort/Hvids nye teater påbegyndes
Sort/Hvids kommende forestillinger præsenteres på teatrets midlertidige scene i Pakhus 11 frem til den forventede åbning af det nye teater i Kødbyen. Læs mere

07.10.2016 LIVING DEAD modtager ros fra anmelderne
Fredag 30. september var der urpremiere på Christian Lollikes nye gyserforestilling – det siger anmelderne. Læs mere

15.08.2016 Køb billetter i august og spar penge
I den nye sæson lægger vi hårdt ud med særtilbud på billetter til alle forestillinger i 2016/2017. Læs mere

01.07.2016 Tak til alle der har støttet Sort/Hvid
Vi er taknemmelige for hvert et bidrag til Sort/Hvids nye teater i Kødbyen. Læs mere

22.06.2016 Sæsonlancering for Lærere 2016/2017
Få en smagsprøve på de nye forestillinger, når Sort/Hvid afholder Sæsonlancering for Lærere torsdag 8. september kl. 17.00-19.00. Læs mere

20.06.2016 Sort/Hvid rejser over en kvart million gennem crowdfunding
Som det første teater i Danmark har Sort/Hvid via crowdfunding indsamlet 258.439 kr. fra 345 støttepersoner i hele landet via Kickstarter. Læs mere 

13.06.2016 Operaen Leaves udgives til efteråret
Leaves – The Colour of Falling  blev vist under Copenhagen Opera Festival 2015 i en co-produktion mellem festivalen og Sort/Hvid – nu udgiver Efterklang operaen 4. november. Læs mere

30.05.2016 Kickstart din weekend og Sort/Hvids nye teater
Kickstart din weekend og Sort/Hvids nye teater med en fredagsbar – en del af CPH STAGE. Læs mere

27.05.2016 Magtsalon med Michael Christiansen
Kom med når Sort/Hvid inviterer til salon om magt og sårbarhed med Michael Christiansen, Johanne Schmidt-Nielsen og Peter Aalbæk Jensen. Læs mere

18.05.2016 Spil banko for Sort/Hvids nye teater
Sort/Hvid inviterer til banko tirsdag 24. maj til fordel for det kommende nye teater i Kødbyen. Læs mere

13.05.2016 Kom til åbent hus i Sort/Hvids nye teater
Få et unikt indblik i hvad der venter af teateroplevelser forude, og vær med til at kickstarte Sort/Hvids nye teaterlaboratorium. Læs mere

11.05.2016 Crowdfunding-kampagne skal medfinansiere nyt teaterhus
20. maj lancerer Sort/Hvid som det første teater i Danmark en crowdfunding-kampagne på Kickstarter, der skal indsamle penge til inventar til Sort/Hvids nye teater. Læs mere

26.04.2016 JEG HØRER STEMMER og LEAVES nomineret til Årets Reumert 2016
Sort/Hvid placerer sig i år i to helt nye kategorier: Årets Musical / Teaterkoncert / Show og Årets Opera. Læs mere

26.04.2016 Det kan du opleve i sæson 16/17
Nu er vi klar til at præsentere sæson 16/17, hvor vi også slår dørene op til Sort/Hvids nye teater i Kødbyen. Læs mere

11.04.2016 Sort/Hvid modtager støtte på 9 mio. kr. til nyt teater i Kødbyen
Med solide fondsbevillinger fra Realdania, Villum Fonden og Lokale og Anlægsfonden samt et ekstraordinært tilskud fra Københavns Kommune kan Sort/Hvid nu realisere et moderne teater i international klasse, der åbner efteråret 2016. Læs mere

02.03.2016 Første danske udgivelse af japansk nō-teater fejres med reading 
Udgivelsen af bogen ’Nō – 10 japanske nō-spil’ af Mads Mazanti Jensen fejres med en reading 16. marts på Sort/Hvid, hvor teksterne oplæses af Lars Brygmann og Bodil Jørgensen. Læs mere

12.02.2016 Udvalgte dramatikere til S/H Dramatikerworkshop 2016
Sort/Hvid er nu klar til at præsentere de udvalgte dramatikere til årets dramatikerworkshop. Resultatet bliver vist på en reading fredag 15. april. Læs mere

05.02.2016 ‘UROPA – en asylballet’ radikalt ændret
Forestillingen ‘UROPA – en asylballet’ får stående bifald fra publikum. Alligevel har det kunstneriske hold valgt at omarbejde den dynamiske forestilling. Læs mere

09.01.2016 Nyt samarbejde mellem Aarhus Teater og Sort/Hvid
Samarbejdet indebærer co-produktion af mindst en forestilling om året de næste tre år fra sæson 2016/17. Forestillingerne skal, i det omfang det er muligt, både spille på Aarhus Teater og hos Sort/Hvid i København. Læs mere

13.11.2015 Forlænget spilleperiode på JEG HØRER STEMMER
Det har været svært at få billetter til første spilleperiode på JEG HØRER STEMMER i København. Nu forlænges anden spilleperiode i december i København inden forestillingen tager på Danmarksturné. Læs mere

13.10.2015 Kunstprojekt udfordrer Pegida-bevægelsen i Dresden
Kunstprojektet THE PROVOCATEUR af Christian Lollike besøgte Dresden i september for at udfordre befolkningens holdninger til og følelser for Pegida. Den 19. oktober er årsdagen for organisationens ugentlige march, der finder sted hver mandag i Dresden i Tyskland. Læs mere

07.10.2015 Oplev to af Sort/Hvids værker under Kulturnatten 2015
Under Kulturnatten der i år finder sted fredag 9. oktober, har du mulighed for at opleve to værker, der begge bidrager til nogle af vor tids vigtigste samfundsdebatter: WE ARE NOT REAL og et uddrag af JEG HØRER STEMMER. Læs mere

29.09.2015 Premiere på JEG HØRER STEMMER er udskudt
Sort/Hvid udskyder urpremieren på JEG HØRER STEMMER pga. forsinkelser i klargøringen af spillestedet. Forestillingen, der er en samproduktion med Det Kongelige Teater, får i stedet premiere lørdag 31. oktober 2015. Læs mere

28.07.2015 LEAVES opfører to ekstraforestillinger
Billetterne var revet væk til LEAVES allerede inden urpremieren. Nu vises to ekstraforestillinger af gyseroperaen, der har modtaget stor ros fra anmelderne. Læs mere

22.06.2015 I FØLING modtager pris ved Årets Reumert 2015
Søndag aften 21. juni modtog Sort/Hvid og Corpus’ krigsballet prisen som Årets Danseforestilling. Læs mere

15.06.2015 Sæsonlancering for Lærere 2015/2016
Igen i år inviterer Sort/Hvid lærere til sæsonlancering, hvor der også fortælles mere om det nye teater i Kødbyen. Læs mere

05.05.2015 I FØLING: Reumert-nominering og turné
Sort/Hvid er stolte af nomineringen af I FØLING, der i foråret kan genopleves i Aarhus og København. Læs mere

28.03.2015 Ny administrativ chef
Sort/Hvid byder velkommen til Søren Normann Hansen fra 1. april 2015. Læs mere

26.03.2015 Sort/Hvid flytter til Kødbyen
Københavns Kommune giver Sort/Hvid anlægstilskud på 2 mio. til at etablere et nyt teater i Kødbyen. Læs mere