denungewertherslidelser

Sted Sort/Hvid, Staldgade 26-30, 1699 København V
31.01.2020 - 22.02.2020
Mandag-fredag kl. 20, Lørdag kl. 17
Sprog Dansk
Billetter

Spiller også på Aarhus Teater den 13.-21. dec. + 6.-25. jan. Læs mere her.

Af JOHAN WOLFGANG VON GOETHE, Icenesættelse og tekstbearbejdelse SARGUN OSHANA, Medvirkende SIMON MATHEW, SARA VIKTORIA BJERREGAARD, ALEXANDER MAYAH LARSEN og DI GARBI, Scenografi og kostumer NATHALIE MELBYE, Komponist og lyddesign DI GARBI, Lysdesign JIM FALK*

*Studerende ved Den Danske Scenekunstskole, Lys, KBH

denungewertherslidelser er Goethes udødelige roman, der startede en lavine af selvmord, lagt i hænderne på den eksperimenterende instruktør Sargun Oshana.

“Så uroligt et hjerte som mit har du aldrig mødt.”

Werther kan ikke være i sin egen krop. Han er dybt forelsket i Lotte, men Lotte er forlovet med Albert. Det æder Werther op. Hans følelser bliver en afgrund i hans indre, han kan ikke være i fred for sit forelskede hjerte og drives til vanvid.

Goethes roman ”Den unge Werthers lidelser” fra 1774 er et af romantikkens hovedværker. En klassisk Sturm und Drang-fortælling om en kolerisk og romantisk ung mand, som går til grunde i afmagt over umulig kærlighed. Da romanen udkom, fulgte en hysterisk selvmordsbølge blandt unge, der led af weltschmerz og ulykkelig kærlighed, og af samme grund blev den forbudt flere steder, bl.a. i København.

Instruktøren Sargun Oshana modtog sidste år teaterjournalisternes pris, Teaterkatten, for sine kompromisløse og nyskabende opsætninger som husinstruktør på Aarhus Teater. Samme greb tager han på denungewertherslidelser og kampen mellem konvention og kærlighed. Her får du et passioneret trekantdrama, hvor alle har ønsket om at elske og blive elsket. Ønsket om at finde sjælefred i kærligheden. Ønsket om at elske til det allersidste.

Forestillingen er en samproduktion med Aarhus Teater