Nyt samarbejde mellem Aarhus Teater og Sort/Hvid

09.01.2016 | Nyheder 

En ny alliance i dansk teater ser dagens lys, når landsdelsscenen i Aarhus med teaterdirektør Trine Holm Thomsen i spidsen og det københavnske Sort/Hvid og teaterchef Christian Lollike indleder et nyt kunstnerisk samarbejde. Samarbejdet vil strække sig over 3 år og begynder i sæson 2016/17.

Det er Aarhus Teaters nye teaterdirektør Trine Holm Thomsen, der har taget initiativ til samarbejdet, der vil indebære coproduktion af mindst en forestilling om året de næste tre år. Forestillingerne skal, i det omfang det er muligt, både spille på Aarhus Teater og i de nye lokaler i Den Brune Kødby på Vesterbro i København, som Sort/Hvid flytter ind i til sommer.

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen fortæller:

– Aarhus Teater indleder et treårigt samarbejde med Sort/Hvid, som har markeret sig som en stærk fornyer af scenekunsten ved blandt andet at sætte højaktuelle emner til debat, inddrage flere kunstarter, opsøge nye spillesteder i byrummet og arbejde på tværs af landegrænser. Aarhus Teater har gennem flere år haft et kunstnerisk udbytterigt samarbejde med Sort/Hvid’s leder, Christian Lollike, og med min tiltrædelse som teaterchef har jeg ønsket at skabe en stærkere forbindelse mellem Sort/Hvid og Aarhus Teater. Christian Lollike sidder i mit kunstneriske råd, og derudover har vi valgt, at forpligte os på et mere formaliseret samarbejde med Sort/Hvid de næste 3 år for at have en tidshorisont at arbejde sammen i. Vi vil blandt andet lege med publikumsrelationen og udfordre vores egne forestillinger om scenekunsten.

Christian Lollike fortsætter:

– Aarhus Teater har opbygget et stærkt ensemble og tiltrækker nye interessante kunstnere og den udvikling vil vi gerne tage del i og bidrage til. I det lange perspektiv handler det om i fællesskab at udvikle nye måder at tænke teater på – hvad det konkret vil sige, må vi få at se.

Christian Lollike er på ingen måde et ukendt ansigt på Aarhus Teater. Han indledte sin skrivende karriere på Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater og blev hurtigt udnævnt som teatrets husddramatiker. Siden er det blevet til over en halv snes markante forestillinger som den Reumertnominerede Nathan (uden titel) i Aarhus Domkirke (2006 forfatter og instruktør), Kosmisk frygt eller den dag Brad Pitt fik paranoia (Årets Dramatiker 2009), Skakten (Årets forestilling i 2013, forfatter), All My Dreams Come True (2013, forfatter og instruktør) samt en række gæstespil blandt andet den Reumertvindende ballet I føling (2014) og den kommende ballet Uropa, som gæster Aarhus Teater i februar. I dag sidder Christian Lollike desuden i Aarhus Teaters kunstneriske råd, som blev etableret af Trine Holm Thomsen ved sin tiltrædelse.

Christian Lollike siger selv om sin tilknytning til Aarhus Teater:

– Jeg har selvfølgelig et helt særligt forhold til Aarhus Teater, eftersom jeg det var der jeg debuterede som dramatiker og var husdramatiker og instruktør i syv år i træk. Jeg kender byens indbyggere og har i alle årene forsøgt at konfrontere århusianerne med deres ubevidste vilde begær, fortrængninger og tabuer – og det er jeg da glad for, at jeg nu får mulighed for at fortsætte med at gøre…