MENS SOLEN BRÆNDER

Sted Sort/Hvid, Staldgade 26-30, 1699 København V
18.11.2022 - 10.12.2022
Mandag-fredag kl. 20, lørdag kl. 17
Sprog Dansk
Varighed 90 min.

BESTIL BILLETTER HER

 

Medvirkende LOTTE ANDERSEN, LOUIS BODNIA ANDERSEN Koncept NIELS ERLING, LOTTE ANDERSEN Iscenesættelse NIELS ERLING Tekst IDA MARIE HEDE, MARIE BJØRN, PEDER FREDERIK JENSEN, URSULA ANDKJÆR OLSEN Forskning DONALD CANFIELD, PETER FUNCH, CHRISTINA TOLDBO, RASMUS GRØNFELDT WINTHER Scenografi LISE MARIE BIRCH Sangskrivning KATRINE MUFF ENEVOLDSEN Komposition RASMUS JUNCKER Lysdesign JIM FALK

Støttet af NOVO NORDISK FONDEN

Alting er forbundet i kredsløb. Økologiske, økonomiske, kosmiske kredsløb. Vand stiger op som damp på den ene side af kloden og falder ned som regn på den anden. Elektriske impulser, økonomi og magt svæver omkring i verdensomspændende netværk. Af jord er du kommet, til jord skal du blive.

I MENS SOLEN BRÆNDER møder kunst videnskab: Fire forfattere arbejder sammen med fire forskere om at bidrage til en vildtvoksende, sammenvævet musikforestilling om kredsløb. Forestillingen besynger mikrobernes liv og universets uendelighed i en tid, hvor det på én gang forvirrede, sårbare og magtfulde menneske må se sig selv som en del af kloden og som en destruktiv geologisk kraft.

MENS SOLEN BRÆNDER er en kredsløbenes elegi; en poetisk sørgesang over det igangværende sammenbrud.

Forestillingen er skabt af instruktør Niels Erling i samarbejde med skuespiller Lotte Andersen, der også står på scenen sammen Louis Bodnia Andersen. Katrine Muff Enevoldsen har skrevet forestillingens sange, mens scenografien er udarbejdet af Lise Marie Birch. De fire forfattere, som står bag hver deres del af teksten, er Ida Marie Hede, Marie Bjørn, Peder Frederik Jensen og Ursula Andkjær Olsen, der har sat henholdsvis en biolog, en geolog, en filosof og en astrofysiker i stævne.

Samproduktion mellem Sort/Hvid, AKT1 og Songbirds.