THE TOUCH

Sted Sort/Hvid, Staldgade 26-30, 1699 København V
23.09.2020 - 11.10.2020
Tirsdag-Fredag kl. 17.00 (obs. 7.-9. oktober kl. 20.00 ), Lørdag den 10. oktober kl. 17.00, Søndag kl. 12.00 og kl. 15.00
Sprog Dansk
Varighed 60-90 min.
Billetter

Af og med LINA HASHIM Iscenesættelse CHRISTIAN LOLLIKE Dramaturgi og tekstbearbejdelse ANDERS THRUE DJURSLEV Scenografisk konsulent IDA GRARUP Lyd- og lysdesign RASMUS SKAARUP JOHANSEN Koreografisk konsulent MARLUZE DA CRUZ Foto HANS ZEUTHEN Støttet af DET OBELSKE FAMILIEFOND

Efter at have måttet aflyse THE TOUCH i april grundet Covid19 er vi nu meget glade for at kunne fortælle, at Lina Hashims personlige fortælling kan opleves på Sort/Hvid i efteråret 2020.

Den dansk-irakiske kunstner Lina Hashim inviterer dig med THE TOUCH ind i en forbudt dimension af islam.

En parallelverden, befolket af åndemanere og djinner, påkaldt gennem blasfemiske ritualer og brutale ceremonier. En verden, hvor magier og forbandelser bestemmer din skæbne. En verden, som dyrkes i skjulte afkroge i hele verden – også her i Danmark.

Lina Hashim er ramt af en forbandelse. I THE TOUCH fortæller hun sin historie. Da hun hører om forbandelsen, er det først ikke til at tro på. Men som verden omkring hende ramler sammen i ulykke, vold, flugt, skilsmisse, indlæggelser og hjemsøgelser, begynder spørgsmålet at trænge sig på: Er jeg forbandet eller er jeg ved at miste forstanden?

THE TOUCH er en virkelig fortælling om Lina Hashims rejse ind i åndeverdenen. En rejse ind i sort magi og hvid magi. I et forbudt ritual ofrer hun alt i sit forsøg på at transcendere sig selv og overskride alle modsætninger mellem fornuft og vandid, undersøgelse og underkastelse, rigtigt og forkert. Historien bliver dokumenteret i THE TOUCH, hvor hun er værtinde for sin på én gang antropologiske og personlige udstilling af rituelle genstande, sat i scene i samarbejde med Christian Lollike.

Rejs med ind i det hinsides – på Sort/Hvid 23. september – 11. oktober 2020.

OM LINA HASHIM
Lina Hashim er billed-, foto- og performancekunstner og arbejder i krydsfeltet mellem kunst og antropologi. Hun er oprindeligt født i Kuwait af irakiske forældre, og flyttede til Danmark i 1992. Lina Hashims kunstneriske arbejde undersøger praktiseringen af islam i dag. I SELVMORDSBOMBERE udstillede hun billeder af afdøde martyrer dyppet i kunstnerens eget blod. I UNLAWFUL MEETINGS dokumenterede hun hemmelige stævnemøder blandt unge danske muslimer. Og i UDEN VIND tog hun billeder af kvinders hår, som til daglig er dækket af slør.

Adgang til Charlottenborg med din billet
THE TOUCH af Lina Hashim præsenteres på Sort/Hvid i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg som en del af den samlede afgangsudstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler.

Med en billet til THE TOUCH på Sort/Hvid får man gratis adgang til Kunsthal Charlottenborg i perioden 12. september – 18. oktober 2020, hvor de restende afgangsudstillinger kan opleves. Billetten vises i billetlugen på Kunsthal Charlottenborg.