Udvalgte dramatikere til S/H Dramatikerworkshop 2016

12.02.2016 | Nyheder 

Sort/Hvid er nu klar til at præsentere de udvalgte dramatikere til S/H Dramatikerworkshop 2016: Olga Ravn, Nanna Cecilie Bang og Nanna Plechinger Tychsen. Resultatet bliver vist på en reading fredag 15. april.

Dramaturgiatet har valgt tre ud af de 37 dramatikere, som har indsendt tekster. Status er, at det går rigtig godt for dansk dramatik. Valget er faldet på tekster fra dramatikerne Olga Ravn, Nanna Cecilie Bang og Nanna Plechinger Tychsen.

En markant tendens har været politiske tekster og overraskende vinkler på de udfordringer, som vi som samfund står overfor i dag. Niveauet er højt og der har været mange bud på nyskabende dramaturgier og gode dialoger. Derfor har Sort/Hvids dramaturgiat valgt at arbejde videre med tre tekster, og ikke kun to, som først annonceret.

Over de næste to måneder vil de tre udvalgte tekster blive udviklet i fællesskab med en dramaturg, instruktør og skuespillere for så at blive præsenteret på en reading fredag den 15. april.

 

Olga Ravn (f. 1986)
Uddannet fra Forfatterskolen i 2010 og debuterede herefter med digtsamlingen ’Jeg æder mig selv som lyng’ (2012). I 2015 udkom hendes romandebut ’Celestine’, som fik Michael Strunge-Prisen. Hun har tidligere skrevet litteraturkritik for bl.a. Information og Politiken og er nu tilknyttet Gyldendal som redaktør.

 

Nanna Bang

Nanna Cecilie Bang (f. 1987)
Uddannet skuespiller ved Århus Teater i 2014, hvor hun gjorde sig bemærket både som forfatter og skuespiller ved egne produktioner på Bådteatret med forestillingen ’Tango Naive’ og på Århus Teater med ’Løfter’. Efterfølgende har Nanna arbejdet med selvskrevet radiodrama til Akt 1 og Danmarks første festival for lyddramatik FLYD. I 2015 udmærkede hun sig som skuespiller og medforfatter på den satiriske monolog ’Folkeskolereformen’ på Mungo Park, for hvilken hun modtog en Talent Reumert. Nanna har i februar 2016 premiere på forestillingen ’Og nu: Verden!’ på Husets Teater.

 

Nanna_Foto

Nanna Plechinger Tychsen (f. 1990)
Uddannet fra Københavns Universitet og Freie Universität i Berlin, og er stud. mag. i Teater- og performancestudier. Nanna har tidligere været projektleder og koordinator på Ravage Royal på Det Kongelige Teater, og er nu på Teater V som fast assistent for Pelle Koppel. Nanna er desuden vinder af FLYD Paper ’15 i samarbejde med Danmarks Radio, dramatiker af radiodramaet ’De NatteGale i Omer’ produceret af AKT 1 og en del af teatergruppen Circonflex, som bl.a. har vundet Publikumsprisen på Vildskud Teaterfestival i 2013 og 2014.


S/H Dramatikerworkshop er en tilbagevendende udviklingsplatform for nyskrevne teater- og performancetekster. Den 12. februar var der deadline på Open Call for indsendelse af tekster. Læs mere her.