Sort/Hvid rejser over en kvart million gennem crowdfunding

20.06.2016 | Nyheder

Som det første teater i Danmark har Sort/Hvid via crowdfunding indsamlet 258.439 kr. fra 345 støttepersoner i hele landet via Kickstarter. Pengene skal gå til teaterteknisk udstyr og inventar i Sort/Hvids nye teaterhus, der skal bygges i Kødbyen i løbet af 2016.

I udgangen af 2016 kan Sort/Hvid endelig slå dørene op til et nyt teater beliggende Staldgade 26-30 i Kødbyen. Teatret har siden november 2014 stået uden teater, scener og teaterteknisk udstyr efter en brand i Sort/Hvids historiske teater i Skindergade. Med støtte fra Københavns Kommune, private fonde, virksomheder og private er det nu lykkedes at opfylde finansieringsbehovet.

Stor opbakning fra hele landet til det fremtidige Sort/Hvid
Sort/Hvid er det første danske teater, der benytter sig af denne alternative finansieringsmodel i finansieringen af et nyt teaterhus. Igennem crowdfunding-platformen Kickstarter, er det lykkedes teatret at skaffe den sidste del af finansieringen ved at trække på den goodwill, som Sort/Hvid oplever hos publikum og teaterbranche. At opbakningen var så stor, og at den kom fra folk i hele Danmark, kom som en glædelig overraskelse for teatret, der samarbejder med teatre og festivaler i hele landet.

Sort/Hvids administrative chef, Søren Normann Hansen siger:
”Opbakningen til vores crowdfunding-kampagne har været overvældende. Vi er først og fremmest taknemmelige for de bidrag vi har modtaget fra privatpersoner og fra virksomheder. Vi oplevede også en overraskende stor opbakning fra teaterbranchen, fra både udøvende kunstnere og scenekunstinstitutioner. Dette vidner om en branche der står sammen i et fælleskab på tværs af støtteordninger og geografi. Den store opbakning som vi har modtaget giver os endnu mere blod på tanden i fuldførelsen af visionen om det fremtidige Sort/Hvid.”

Ansvar for at finde alternative finansieringsformer
Efter et år med fundraising, var Sort/Hvid få hundrede tusinde kr. fra at opfylde finansieringsbehovet på 16 mio. kr. til indretningen af det nye teater. Som offentlig støttet kulturinstitution, har Sort/Hvid et ansvar for at afsøge alternative finansieringsformer. Derfra udsprang ideen om crowdfunding af de resterende penge. Penge der skal gå til publikumsstole, lamper, teaterteknisk udstyr og indretning af teatrets kommende foyer

Kampagnen fandt sted på sort-hvid.dk/kickstarter og pengene blev indsamlet via Kickstarter fra 20. maj – 17. juni 2016.