LIVING DEAD modtager flotte roser fra anmelderne

07.10.2016 | Nyheder

I fredags var der urpremiere på Christian Lollikes nye gyserforestilling LIVING DEAD på Aarhus Teater. Det siger anmelderne:

★★★★★ Jyllands-Posten
“Vellykket gyserkomedie om angsten for det fremmede. …Udfordrende – det kan man vist roligt kalde denne forestilling. Sin gode vane tro sætter dramatikeren Christian Lollike tingene på spidsen uden at dømme. Han nøjes med at spejle os med al vores frygt og forvirring i et stedse mere rodløst Danmark. … Tre stærke spillere – Maria Rich, Özlem Saglanmak og Morten Burian …”

★★★★★ Kristeligt Dagblad
“Lollike leverer igen en eminent skarp tekst med debat og menneskeanalyse. Den groteske humor har han lagt på hylden. Der er ikke noget at grine ad her. ”Living Dead” er ekstremt ubehagelig, går over stregen og skriger sit publikum ind i hovedet.”

★★★★★ Gregers Dirckinck-Holmfeld
“Rædslen for fremmede har omsat den venlige danske humanisme til had og trukne revolvere. Det bliver stærkt og glimrende spillet hele vejen igennem af de tre, Maria Rich, Özlem Saglanmak og Morten Burian. … Lollike lader overraskende den irrationelle og løsslupne, endeløse panik munde ud i, at seks sangere kommer på scenen og synger en flerstemmig, elegisk madrigal af Monteverdi, gudesmukt sunget af sangere fra Mogens Dahls kor.”

★★★★ Århus Stiftstidende
“Surrealistisk og skræmmende sand fremmedangst … Christian Lollikes tager i »Living Dead« livtag med europas frygt for de fremmede i et David Lynch-agtigt gyserunivers, hvor det ikke kun er stanken af oliestegt sild, men også vesterlændingen som et fordærvet kadaver der er vanskelig at ryste af sig. … Lollikes projekt er kritisk skarpt, og han lægger ikke fingre imellem.”

LIVING DEAD er første værk i et nyt 3-årigt samarbejde mellem Aarhus Teater og Sort/Hvid, og  vises i København fra 3.-22. november i Pakhus 11. Læs mere om forestillingen her.