Premiere på JEG HØRER STEMMER er udskudt

29.09.2015 | Nyheder

Sort/Hvid udskyder urpremieren på forestillingen JEG HØRER STEMMER pga. forsinkelser i klargøringen af spillestedet. Forestillingen, der er en samproduktion med Det Kongelige Teater, får i stedet premiere lørdag 31. oktober 2015 kl. 17.00, Staldgade 38 i Kødbyen, København.

Sort/Hvid udskyder urpremieren på JEG HØRER STEMMER til 31. oktober 2015. Teatret har siden branden 25. november sidste år stået uden faste lokaler, men har af Københavns Kommune fået lov til at leje sig ind i Staldgade 38 i Kødbyen, nabobygningen til Sort/Hvids kommende nye teater i Staldgade 26-30. Det har dog vist sig at være mere omfattende end forventet at få de gamle industrilokaler gjort klar til forestillingen.

JEG HØRER STEMMER vises som planlagt frem til 14. november i København, hvorefter forestillingen tager på Danmarksturné fra 16.-25. november. Herefter har det været muligt at lave 8 ekstra spilledage i København 4.-5. december og 7.-12. december i Staldgade 38.

I forestillingen fortæller den dansk-egyptiske multikunstner Zaki sin historie om at være splittet mellem to nationale tilhørsforhold i en verden, hvor en retorik om ”dem” og ”os” præger den offentlige debat. Zaki er født og opvokset i Danmark, hvor han har levet det meste af sit liv. Han er en del af den yngre generation af danske kunstnere med en blandet baggrund, der på egen krop har følt konsekvenserne af den offentlige debat om fremmedfjendskhed, islam og terrorisme.

JEG HØRER STEMMER instrueres af Christian Lollike og er skrevet af Zaki Youssef, der også selv står på scenen sammen med musikeren og komponisten Turkman Souljah. Sammen har de skrevet og komponeret nye sange til musikforestillingen, der vil danne et både humoristisk og alvorligt billede af de nye stemmer i Danmark.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Læs mere om JEG HØRER STEMMER her.