Operaen Leaves udgives til efteråret

13.06.2016 | Nyheder

Den genrenedbrydende og udforskende opera Leaves – The Colour of Falling, komponeret af Efterklang og den prisbelønnede Karsten Fundal, blev vist under Copenhagen Opera Festival 2015 i en co-produktion mellem festivalen og Sort/Hvid. Første sang er ude i dag og udgivelsen udkommer på vinyl, cd og de digitale tjenester 4. november via Tambourhinoceros. 

Leaves – The Colour of Falling blev i sommeren 2015 opført 16 udsolgte aftener i den ellers lukkede 1000 m2 store atomkælder under Kommunehospitalet i København. Den oprindelig version af operaen blev produceret af Copenhagen Opera Festival i samarbejde med Sort/Hvid med scenografi af Marie Rosendahl Chemnitz og instruktion af Christian Lollike. Resultatet var gruopvækkende, fascinerende og mytiske aftener, som blev taget begejstret i mod af publikum og anmeldere. Opsætningerne i kælderen vil aldrig kunne genskabes, men operaen får nu nyt liv i form af udgivelsen og en koncertrække med Efterklang & The Happy Hopeless Orchestra.

“Cities of Glass” er ude i dag og giver en smagsprøve på, hvad der er i vente. Nummeret begynder let og luftigt i et tonalt og rytmisk sprog, der vækker minder om Philip Glass og Steve Reich, men skifter  undervejs til et mere intenst, støjende og mørkt udtryk, og antyder således albummets store spændvidde. De 5 forskellige sangere og nogle af albummets mange vokale udtryk introduceres i “Cities of Glass” og som lytter drages man stille og roligt ind i albummets univers. Efterklangs og Karsten Fundals opera er ikke som andres.

Lyt til Cities of Glass her.

Teksterne til Leaves – The Colour of Falling er skrevet af digteren Ursula Andkjær Olsen og omsat til et musikalsk værk af Efterklang og Karsten Fundal, hvor der eksperimenteres med musikalske traditioner fra både den rytmiske og klassiske verden. Det er en udgivelse, som på en gang viser en vej ind i operaens spændende universer, og på samme tid udfordrer genren og Efterklangs og Fundals egne bagkataloger.

Udgivelsens 10 numre varer omtrent en time, og følger ikke den klassiske lineære operafortælling. På Leaves – The Colour of Falling medvirker bl.a. operastjernen Lisbeth Balslev, kontratenoren Morten Grove Frandsen, Nicolai Elsberg (hvis dybe røst kendes fra gruppen Spillemændene) og Katinka Fogh Vindelev (der i en årrække har været en del af Efterklangs live-band og er med i We like We). Læs mere her.