Crowdfunding-kampagne skal medfinansiere nyt teaterhus

11.05.2016 | Nyheder

Få din egen publikumsstol i et teater, navngiv en scene eller køb en fodboldkamp mod Christian Lollike og Sort/Hvid All Stars. 20. maj lancerer Sort/Hvid som det første teater i Danmark en crowdfunding-kampagne på Kickstarter, der skal indsamle 200.000 kr. til teaterteknisk udstyr og andet inventar til Sort/Hvids nye teater.

Efter et år med fundraising, er Sort/Hvid få hundrede tusinde kr. fra at opfylde finansieringsbehovet på 16 mio. kr. til det nye teater beliggende Staldgade 26-30 i Kødbyen. En restfinansieringsdel, der skal gå til publikumsstole, lamper, teaterteknisk udstyr og indretning af teatrets kommende foyer.

Sort/Hvid er det første danske teater, der benytter sig af denne alternative finasieringsmodel til at medfinansiere byggeriet af et nyt teaterhus. Igennem crowdfunding-platformen Kickstarter, håber teatret på at kunne skaffe restfinansieringen ved at trække på den goodwill, som Sort/Hvid oplever hos publikum og teaterbranchen – og samtidig vil teatret give noget igen. Derfor omfatter de rewards, som folk kan donere sig til, alt fra teateroplevelser og merchandise til at have teatret for en aften og navngivning af en scene. Hvis ikke de 200.000 kr. er indsamlet inden kampagnen slutter, så får Sort/Hvid ingen af pengene og folk får ingen rewards.

Udover opbakning til kampagnen fra Sort/Hvids ambassadører, så vil der med støtte fra teaterbranchen, netværk og Sort/Hvids nye lokalområde, under kampagnen være en række livearrangementer i Kødbyen. Teatret inviterer til åbent hus på den nye adresse allerede inden byggeriet for alvor går i gang i juni, en salon dirigeret af Michael Cristiansen, fredagsbar og meget mere. Hold øje med Sort/Hvids Facebook-side, hvor livearrangementerne lanceres løbende.

Kampagnen sættes i gang 20. maj på sort-hvid.dk/kickstarter og selve crowdfundingen finder sted på platformen Kickstarter indtil fredag 17. juni 2016.