I WALK I BLEED

Sted Sort/Hvid, Staldgade 26-30, 1699 København V
11.11.2021 - 13.11.2021
Hverdage kl. 20, Lørdag kl. 17:00
Sprog Engelsk
Varighed 60-75 min.
Billetter

 

Publikum både går, står og sidder i løbet af forestillingen.

Koncept, komposition og iscenesættelse JOSEFINE OPSAHL Scenograf IDA GRARUP Lysdesign BALDER NØRSKOV Medvirkende cellister TBA Koreografisk konsulent SIMONE WIERØD Foto METTE GENET (Behandlet grafisk af Closer)

Støttet af STATENS KUNSTFOND, WILLIAM DEMANT FONDEN, AUGUSTINUS FONDEN

I WALK I BLEED er et interaktivt musikalsk værk med adskillige celloer skabt af cellist og komponist Josefine Opsahl.

De blankt skinnende celloer er spredt i rummet. Bag dem sidder cellisterne – ene og samtidig en del af en helhed. Som en kult fra en fjern fremtid. De få overlevende efterladt alene tilbage. Nu vil de tage dig, deres gæst, med på en rejse ind i lyden på den anden side af apokalypsen. Hvordan lyder fremtiden med dine ører?

I en blanding mellem koncert og installation kan publikum periodevis bevæge sig frit rundt mellem musikerne og via et signalsystem påvirke, hvad cellisterne skal spille. Værket udforsker oplevelsen af at være et selv og en del af en masse – uniformitet og ensretning overfor individ og det frie menneske. Den klassiske musiktraditions vanligvis elitære, urørlige og ophøjede position over det almindelige, menneskelige, stilles til diskussion. I dette rum gives magten over tonesprog og komposition over til teatergæsterne i en kollektiv skabelsesproces, der hylder ytringsfrihed og samskabelse overfor struktur og kontrol i en ligestilling af popkultur og finkultur, masse og elite.

Josefine Opsahls fleksible partitur bringes til live af nogle af Danmarks bedste cellister og sættes i scene i samarbejde med den prisbelønnede scenograf Ida Grarup.

I WALK I BLEED er en del af åbningsprogrammet for Sort/Hvid Scene for musikdramatik
Fra 2021 er Sort/Hvid scene for musikdramatik, og vi lægger ud med et stort åbningsprogram. To måneder fyldt med værker, der mixer musik og scenekunst. Se hele programmet her.