EN FORTÆLLING OM BLINDHED

Sted Sort/Hvid, Staldgade 26-30, 1699 København V
31.10.2020 - 21.11.2020
Mandag-fredag kl. 20, lørdag kl. 17
Sprog Dansk
Varighed ca. 75 min.
Billetter


Forestillingen kan også opleves på 

Aarhus Teater den 29.08.2020 – 26.09.2020. Læs mere her.
Teater Momentum den 02.10.2020 – 24.10.2020. Læs mere her.

ENSAIO SOBRE A CEGUEIRA af José Saramago i bearbejdelse af Christian Lollike og Sigrid Johannesen Medvirkende SIMON MATHEW Iscenesættelse CHRISTIAN LOLLIKE Dramatisering CHRISTIAN LOLLIKE og SIGRID JOHANNESEN Scenografi NATHALIE MELLBYE Lyddesign ASGER KUDAHL Lysdesign BALDER NØRSKOV

Teaterforlag NORDISKA APS – KØBENHAVN

Dine øjne er vidtåbne, men det eneste, du ser, er uendelig hvid tåge. En epidemi er brudt ud, og du er en af de smittede.

EN FORTÆLLING OM BLINDHED er en dramatisering af den portugisiske forfatter og nobelpristager José Saramagos bog af samme navn. En by rammes af en blindhedsepidemi. Én efter én mister byens borgerne synet. Fra det ene øjeblik til det andet ser de kun hvid tåge. Det sker pludseligt, og ingen ved hvorfor. For at stoppe smitten interneres de blinde på et nedlagt sindssygehospital. I total isolation fra omverdenen.

I Christian Lollikes iscenesættelse sættes din synssans ud af spil. Du bliver installeret i en seng på hospitalet side om side med byens blinde borgere. Ramt af den uforklarlige hvidhedsepidemi er du overladt til dine andre sanser. Hvem er det, der taler? Er der nogen ved siden af dig? Og hvordan ved du, hvem du kan stole på?

Sort/Hvid, Momentum og Aarhus Teater undersøger i denne gyserforestilling, hvordan vi reagerer, når katastrofen rammer, og kampen for at fastholde sin menneskelighed sættes i gang.

EN FORTÆLLING OM BLINDHED er en samproduktion mellem Sort/Hvid, Teater Momentum og Aarhus Teater.