OvergadenxSort/Hvid

Sted Sort/Hvid, Staldgade 26-30, 1699 København V
30.04.2020 - 27.06.2020


ÆNDRINGER GRUNDET COVID-19

Vi har efter myndighedernes anvisninger valgt at lukke Sort/Hvid til og med d. 30. marts 2020. FOYER TALKS bliver af den grund flyttet til efteråret. Dette inkluderer GRAVØL den 19. marts. Mere information om nye datoer meldes ud snarest.

OVERGADENS FORÅR/SOMMER-PROGRAM

Overgaden – Institut for Samtidskunst har til huse på Sort/Hvid, mens kunsthallen på Christianshavn er under renovering. I samarbejde med Sort/Hvid skaber de performance-programmerne DIALOGUES og VISUMUSICATRE (The Visual Music Theatre), FOYER TALKS samt et udendørs filmprogram.

DIALOGUES
DIALOGUES er et performancekoncept, hvor Overgaden i løbet af fire aftener inviterer kunstnere til at performe i samarbejde med en gæst efter kunstnernes eget valg. På denne måde fralægges en del af institutionens kontrol, og de inviterede kunstnere er selv med til at udvælge og præsentere nye kunstnere på kunstscenen. DIALOGUES handler om kunstnerisk samskabelse og dialog med fokus på det improvisatoriske, ufærdige og processuelle fremfor det færdige kunstværk.

PROGRAM
30. april: Soho Rezanejad + gæst
7. maj: Ragnhild May + gæst
14. maj: Adam Christensen + gæst
20. maj: Randi Pontoppidan + gæst

VISUMUSICATRE (The Visual Music Theatre)
Programmet VISUMUSICATRE (The Visual Music Theatre) er et performanceprogram over tre weekender med særligt fokus på det genre-hybride. Her kan du møde en række eksperimenterende kunstnere, der ikke kun identificerer sig inden for én kunstform, men arbejder i et felt mellem billedkunst, musik/lydkunst, spoken word og teater.

PROGRAM
VISUMUSICATRE foregår fredage og lørdage i weekenderne den 29. og 30. maj, 12. og 13. juni samt 26. og 27. juni. Her præsenteres blandt andet navne som Hannah Toticki Anbert & Stine Gyldenkerne, Peter Voss-Knude, Niels Lyhne Løkkegaard, Vinyl Terror & Horror, Gry Bagøien, Samina Bazai / Danica Curcic / Stine Grøn, Jacob Kirkegaard (m.fl)

DEN ANALOGE FILM I FOKUS
Overgaden er i fuld gang med at planlægge og programsætte en række filmvisninger med udgangspunkt i analogt optagede og præsenterede film, nærmere bestemt 35mm og 70mm. Programmet har til formål at sætte fokus på det analoge filmmedies rolle i den digitale tidsalder, dets tilbagekomst hos filmfolk og kunstnere samt mediets kvaliteter og praktiske udfordringer. Visningerne vil foregå udendørs og vil blive afholdt over en uge i sommeren 2020.

FOYER TALKS (udskudt til efteråret grundet Covid-19)
Overgaden til to talks i Sort/Hvids foyer. Omdrejningspunktet er Overgadens nye udviklingsprogram for unge kunstnere, Overgaden INTRO.
De to kunstnere, der er valgt ud til de første skræddersyede forløb, er Iselin Forslund Toubro og Kim Richard Adler Mejdahl – kunstnerne præsenterer soloudstillinger på det nyrenoverede Overgaden til november. I marts og april kan man høre mere om Overgadens overvejelser omkring INTRO som projekt og kunstnernes proces og tanker om forløbet.

PROGRAM
Performance-revyen GRAVØL + talk med kunstneren Iselin Forslund Toubro
Den første talk er 19. marts, hvor leder af Overgaden, Merete Jankowski, i samtale med Iselin Forslund Toubro vil dykke ned i Toubros kunstneriske praksis. Efterfølgende vil kunstneren præsentere performance-revyen ”Gravøl” med skuespiller Rosalinde Mynster og musiker Jakob Emil Lamdahl Pedersen.

Dato for talk med Kim Richard Adler Mejdahl kommer snarest.

 

Nye kunstner-acts afsløres løbende – følg med her og på SoMe. Vi glæder os til samarbejdet med Overgaden og til at få huset fuld af kunstnere.