Organisation

Som organisation er Sort/Hvid et lille storbyteater og dermed del af en ordning, hvor staten og kommunen tilsammen yder et samlet årligt bidrag til den daglige drift af en række teatre.

Ordningen stammer fra 1995, hvor statens egnsteaterstøtte blev delt i to dele, henholdsvis støtte til små storbyteatre, som defineredes som teatre i København, Frederiksberg, Odense, Ålborg og Århus, og egnsteatre i landets øvrige kommuner.

Teatret har herudover en indtjening på billetsalg til forestillinger og andre kunstneriske projekter. Fra private og offentlige fonde modtager teatret projektstøtte til specifikke kunstneriske projekter.

Ledelse

Christian Lollike
Kunstnerisk direktør
Christian Lollike er en internationalt anerkendt dramatiker og instruktør. Han er uddannet fra Dramatikeruddannelsen v. Aarhus Teater i 2001. I årene 2005-2011 var han ansat som husdramatiker og – instruktør på Aarhus Teater og ligeledes mentor for Dramatikeruddannelsen indtil 1. juli 2011. Fra 2008-2011 var han kurator på Århus Festuge. I juni 2011 tiltrådte han stillingen som kunstnerisk leder af Sort/Hvid, dengang CaféTeatret. Lollike har flere gange været indstillet til Årets Reumert og modtog prisen som Årets Dramatiker ved prisuddelingen i 2013.

Søren Normann Hansen
Administrativ chef
Søren er uddannet produktionsleder ved Statens Teaterskole i 2002. Søren har blandt andet været scenemester på Nørrebro Teater, produktionsleder på Kaleidoskop og Camp X og senest producent for Republique, Fix&Foxy og Flyvende Grise.

Bestyrelse

Michael Christiansen
Bestyrelsesformand

Charlotte Sahl-Madsen
Bestyrelsesmedlem, næstformand

Rasmus Ibfelt
Direktør, E-types
Bestyrelsesmedlem

Helle Haagen
Daglig leder af C:ntact / Betty Nansen
Bestyrelsesmedlem

Sys Rovsing
Partner / Bech-Bruun
Bestyrelsesmedlem

Christian Have
Indehaver og kreativ direktør / Have Kommunikation
Bestyrelsesmedlem

Profil

Sort/Hvid udvisker grænserne og søger udenom det, du allerede kender. Vi udfordrer dine meninger og følelser, og vi får dig derud, hvor uvisheden bliver holdepunktet.

Vi skaber teater, performances, opera, ballet, skulpturer og virtuelle værker, der undersøger aktuelle samfundsmæssige og politiske emner på tværs af genre og form. Og via vores samarbejde med kunstnere, performere, fagspecialister, teatre, festivaller og kunstinstitutioner i både ind- og udland får vi vendt og drejet aktuelle emner i den offentlige debat. Det sikrer os en både nuanceret forståelse og levende tilgang til vores arbejde med værker.

Historie

Teateret blev grundlagt i 1972 under navnet CaféTeatret, og har gennem årenes løb spillet en central rolle for dansk teater. I 2011 tiltrådte Christian Lollike som kunstnerisk direktør med ambitionen om at skabe samtidsrelevant scenekunst på et teater med internationalt udsyn. Siden da har teatret gennemgået en større kunstnerisk forandring og gjort sig markant bemærket i både ind- og udland. I maj 2014 skiftedes teaterets navn til Sort/Hvid, men kun et halvt år senere opstod der brand i det historiske teater i Skindergade, og bygningen stod ikke til at redde. I marts 2017 stod Sort/Hvids nye og større teater i Den Brune Kødby i hjertet af Vesterbro endelig færdigt.

Teatret har ikke kun produceret kontroversielle, politiske og kompromisløse forestillinger, men har også været opsøgende i forhold til ny udenlandsk dramatik og været toneangivende i forhold til udvikling af nye sceniske formsprog. Blandt opførte værker kan nævnes operaen Leaves, balletten I Føling, mindesmærket We Are Not Real, performances som The Provocateur og Dukkepartiet samt forestillingerne Transformatoren, All My Dreams Come True, Skakten, Manifest 2083, Projekt Landbrug og Living Dead.

Medarbejdere

Anders Sylvest
Producent
anders@sort-hvid.dk

Jakob Juul Larsen
Teknisk elev
jakob@sort-hvid.dk

Malin Schmidt
Salgs- og kommunikationsansvarlig
31 23 55 31
malin@sort-hvid.dk

Anne Stærke
Kommunikationsmedarbejder
anne@sort-hvid.dk

Jeannie Møller Haltrup
Salgs- og kommunikationsansvarlig (på barsel)
jeannie@sort-hvid.dk

Morten Kolbak
Teknisk ansvarlig
morten@sort-hvid.dk

Søren Normann Hansen
Administrativ chef
26 71 91 69
soren@sort-hvid.dk

Job

Der er i øjeblikket ingen ledige stillinger.

Uopfordrede ansøgninger sendes til sort-hvid@sort-hvid.dk.

Partnere

Statens Kunstfond
Bikubenfonden
Københavns Kommunes Scenekunstudvalg
Realdania
Lokale og Anlægsfonden
Villum Fonden
Wilhelm Hansen Fonden
Beckett-Fonden
Oticon Fonden
Sonning-Fonden
Montana
Det Kongelige Teater
Copenhagen Opera Festival
Nationaltheatret
Dramaten
Staatsschauspil Dresden
Festspillene  i Bergen
Teater Nordkraft
Mungo Park
Aarhus Teater
Aarhus Festuge
Dramatikeruddannelsen Aarhus Teater
Cecilie Ullerup Schmidt / International scout
Catherine Lise Dubost / International scout