Organisation

Som organisation er Sort/Hvid et lille storbyteater og dermed del af en ordning, hvor staten og kommunen tilsammen yder et samlet årligt bidrag til den daglige drift af en række teatre.

Ordningen stammer fra 1995, hvor statens egnsteaterstøtte blev delt i to dele, henholdsvis støtte til små storbyteatre, som defineredes som teatre i København, Frederiksberg, Odense, Ålborg og Århus, og egnsteatre i landets øvrige kommuner.

Teatret har herudover en indtjening på billetsalg til forestillinger og andre kunstneriske projekter. Fra private og offentlige fonde modtager teatret projektstøtte til specifikke kunstneriske projekter.

Ledelse

Christian Lollike
Kunstnerisk direktør

Christian Lollike er en internationalt anerkendt dramatiker og instruktør. Han er uddannet fra Dramatikeruddannelsen v. Aarhus Teater i 2001. I årene 2005-2011 var han ansat som husdramatiker og – instruktør på Aarhus Teater og ligeledes mentor for Dramatikeruddannelsen indtil 1. juli 2011. Fra 2008-2011 var han kurator på Århus Festuge. I juni 2011 tiltrådte han stillingen som kunstnerisk leder af Sort/Hvid, dengang CaféTeatret. Lollike har flere gange været indstillet til Årets Reumert og modtog prisen som Årets Dramatiker ved prisuddelingen i 2013. Han modtog Teaterpokalen, teaterkritikernes hædersbevisning i 2016, og ved Reumertuddelingen i 2017 blev ERASMUS MONTANUS Årets Teaterforestilling, mens LIVING DEAD fik Årets Særpris.

Lollike blev meget omtalt med stykket Manifest 2083, der er baseret direkte på Anders Behring Breiviks manifest i forbindelse med massakren på Utøya den 22. juli 2011.

Mette Bryndum
Administrativ chef

Mette Bryndum tiltrådte som administrativ chef på Sort/Hvid i august 2018.
Mette har produceret teater i 10 år. Senest kommer hun fra en stilling som producent på Operaen, Det Kongelige Teater (2014-2018). Før det har hun produceret forestillinger på bl.a. Teater Får302 og siddet som bestyrelsesformand i HAUT. Hun er uddannet Cand. Merc. i International Business Studies fra Copenhagen Business School og har tidligere arbejdet med strategi, forretningsudvikling og projektledelse i hhv. Tryg Forsikring, DFDS og Maersk Tankers, A.P. Møller-Mærsk. Mette sidder i bestyrelsen for Den Jyske Opera.

Bestyrelse

Michael Christiansen
Bestyrelsesformand

Charlotte Sahl-Madsen
Bestyrelsesmedlem, næstformand

Helle Haagen
Daglig leder af C:ntact / Betty Nansen
Bestyrelsesmedlem

Sys Rovsing
Partner / Bech-Bruun
Bestyrelsesmedlem

Christian Have
Indehaver og kreativ direktør / Have Kommunikation
Bestyrelsesmedlem

Profil

Vi er ikke bange for asylkrise, klimakrise, finanskrise. Ikke for Trump eller Putin, polernes nedsmeltning, hjernernes nedsmeltning, velfærdsstatens nedsmeltning. Vi er ikke bange for at være dumme, elitære, mandschauvinistiske, feministiske, postfaktuelle, intellektuelle, uaktuelle.

Vi frygter ikke at være i lommen på nogen eller ingen. At være de sidste mennesker før jorden går under eller at feste som var vi på Titanic.

Vi er ikke bange for stå alene. Vi er ikke bange for at være alene. Ikke bange for at være sorte eller hvide. Vi er ikke bange for at være bange.

Sort/Hvid er en scene. For kunst og politik og har til huse i en tidligere slagtehal i Kødbyen. Kom ind og se os. Hvis du ikke er bange.

Historie

Sort/Hvid er et af Københavns mest toneangivende teatre – og meget mere end det. Ledet af den internationalt anerkendte dramatiker og instruktør Christian Lollike – et af de varmeste teaternavne lige nu, der ved Reumert-uddelingen 2017 vandt fem ud af 15 priser til Sort/Hvid – høster vi stor opmærksomhed i ind- og udland. Både blandt publikum, i medierne og i offentlige debatter. Sort/Hvids formaliserede samarbejder med Det Kongelige Teater, Aarhus Teater og Den Kongelige Ballet giver os samtidig ekstra gennemslagskraft – som f.eks. med publikumssucceserne ERASMUS MONTANUS og LIVING DEAD i samarbejde med Aarhus Teater samt I FØLING og UROPA i samarbejde med Den Kongelige Ballet.

Sort/Hvid har til huse i en renoveret slagtehal, i Kødbyen på Vesterbro. Et publikum på omtrent 20-30.000 kommer årligt igennem vores hus. Et publikum, der aldersmæssigt spænder bredt – fra de helt unge under 30 til 60-plus, og vores billetstatistikker viser et stort og stabilt tag i de unge under 30 – noget de færreste teatre og kulturinstitutioner generelt kan prale af.

I vores nye teater vil vi skabe performances, opera, ballet, skulpturer, talks og virtuelle værker, der undersøger aktuelle samfundsmæssige og politiske emner på tværs af genre og form. Eksempelvis operaen LEAVES, balletterne I FØLING og UROPA, mindesmærket WE ARE NOT REAL, udstillingen MARTYRMUSEUM eller den satirepolitiske bevægelse DUKKEPARTIET.

Men vi vil meget mere end det. Sort/Hvid vil gøre op med den traditionelle måde at tænke teater på, og vi vil skabe samarbejder på tværs af kunstarter og brancher. Vi vil samtidig åbne op for udlejning og samarbejder, der åbner vores teater op og når ud over det store og loyale publikum, der de seneste år er vokset støt i takt med Christian Lollikes fanskare. Her giver vores nybyggede teater med sine smukke og spektakulære rum helt nye muligheder. I det kommende år sætter vi for alvor fokus på nye samarbejder med medier, kulturinstitutioner, virksomheder og organisationer. Sort/Hvid er det sted i København, hvor tingene sker.

Teateret blev grundlagt i 1972 under navnet CaféTeatret. I 2014 skiftede CaféTeatret navn til Sort/Hvid, men blot et halvt år senere brændte det historiske teater i Skindergade og arbejdet med at finde nye lokaler og midler til finansiering begyndte. Det nye teater i Staldgade i Kødbyen åbnede i april 2017.

Medarbejdere

Christian Lollike
Kunstnerisk direktør

Mette Bryndum
Administrativ chef
mette@sort-hvid.dk
51 71 45 04

Maja Vadum Larsen
Salgs- og kommunikationsansvarlig
maja@sort-hvid.dk
61 70 89 79

Sophia Corydon
Billetansvarlig
sophia@sort-hvid.dk
70 70 74 94

Anders Thrue Djurslev
Dramaturg
ad@sort-hvid.dk
25 11 47 02

Viktor Magnusson
Produktionsleder
viktor@sort-hvid.dk

Morten Kolbak
Teknisk ansvarlig
morten@sort-hvid.dk

Albert Brøgger Løgstrup
Teknisk elev
albert@sort-hvid.dk

Sigrid Johannesen
Husinstruktør og konceptudvikler
sigrid@sort-hvid.dk

Job

TEATER MOMENTUM & SORT/HVID SØGER SKUESPILLERE

Vi søger to-tre erfarne skuespillere (30 – 45 år) (m/k) til sæson 2020/21.
Periode: 5. oktober 2020 – 30. januar 2021 – (én produktion), i alt fem måneder.

05/10 – 19/12 2020: prøver og forestillinger i Odense
20/12 2020 – 03/01 2021: juleferie
04/01 – 30/01: prøver og forestillinger i København

Professionel erfaring og gode samarbejdsevner er en
forudsætning.

Teater Momentum ansætter hvert år en ny kunstnerisk ledelse for én sæson ad gangen, som skal skabe ny scenekunst ud fra opgaver stillet af Momentums kunstneriske råd, bestående af Elisa Kragerup, Christine Albeck Børge og May el-Toukhy. I sæson 22021/22 er Sort/Hvid kunstnerisk leder på Momentum.

Din ansøgning skal indeholde:
Et kortfattet CV m. foto – max. 1 A4-side
En kortfattet motivation – max. 1 A4-side
Et kort videoklip på max. 1 minut, hvor du præsenterer dig selv.

Send din ansøgning til mk@teatermomentum.dk
Senest mandag den 24. februar 2020 klokken 23.59

På baggrund af de indsendte ansøgninger, udvælges ansøgere til audition, som finder sted i uge 10 (02 – 05. marts, når det passer ind). Audition finder sted her på Sort/Hvid i København.

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Uopfordrede ansøgninger sendes til sort-hvid@sort-hvid.dk.