Organisation

Som organisation er Sort/Hvid et lille storbyteater og dermed del af en ordning, hvor staten og kommunen tilsammen yder et samlet årligt bidrag til den daglige drift af en række teatre.

Ordningen stammer fra 1995, hvor statens egnsteaterstøtte blev delt i to dele, henholdsvis støtte til små storbyteatre, som defineredes som teatre i København, Frederiksberg, Odense, Ålborg og Århus, og egnsteatre i landets øvrige kommuner.

Teatret har herudover en indtjening på billetsalg til forestillinger og andre kunstneriske projekter. Fra private og offentlige fonde modtager teatret projektstøtte til specifikke kunstneriske projekter.

Ledelse

Christian Lollike
Kunstnerisk direktør
Christian Lollike er en internationalt anerkendt dramatiker og instruktør. Han er uddannet fra Dramatikeruddannelsen v. Aarhus Teater i 2001. I årene 2005-2011 var han ansat som husdramatiker og – instruktør på Aarhus Teater og ligeledes mentor for Dramatikeruddannelsen indtil 1. juli 2011. Fra 2008-2011 var han kurator på Århus Festuge. I juni 2011 tiltrådte han stillingen som kunstnerisk leder af Sort/Hvid, dengang CaféTeatret. Lollike har flere gange været indstillet til Årets Reumert og modtog prisen som Årets Dramatiker ved prisuddelingen i 2013. Han modtog Teaterpokalen, teaterkritikernes hædersbevisning i 2016, og ved Reumertuddelingen i 2017 blev ERASMUS MONTANUS Årets Teaterforestilling, mens LIVING DEAD fik Årets Særpris.

Lollike blev meget omtalt med stykket Manifest 2083, der er baseret direkte på Anders Behring Breiviks manifest i forbindelse med massakren på Utøya den 22. juli 2011.

Mette Bryndum
Administrativ chef

Mette Bryndum er ansat som administrativ chef på Sort/Hvid fra august 2018.

Nærmere information om Mettes baggrund er lige på trapperne.

Bestyrelse

Michael Christiansen
Bestyrelsesformand

Charlotte Sahl-Madsen
Bestyrelsesmedlem, næstformand

Rasmus Ibfelt
Direktør, E-types
Bestyrelsesmedlem

Helle Haagen
Daglig leder af C:ntact / Betty Nansen
Bestyrelsesmedlem

Sys Rovsing
Partner / Bech-Bruun
Bestyrelsesmedlem

Christian Have
Indehaver og kreativ direktør / Have Kommunikation
Bestyrelsesmedlem

Profil

Vi er ikke bange for asylkrise, klimakrise, finanskrise. Ikke for Trump eller Putin, polernes nedsmeltning, hjernernes nedsmeltning, velfærdsstatens nedsmeltning. Vi er ikke bange for at være dumme, elitære, mandschauvinistiske, feministiske, postfaktuelle, intellektuelle, uaktuelle.

Vi frygter ikke at være i lommen på nogen eller ingen. At være de sidste mennesker før jorden går under eller at feste som var vi på Titanic.

Vi er ikke bange for stå alene. Vi er ikke bange for at være alene. Ikke bange for at være sorte eller hvide. Vi er ikke bange for at være bange.

Sort/Hvid er en scene. For teater, kunst og politik og har netop åbnet sit nye teater i Kødbyen. Kom ind og se os. Hvis du ikke er bange.

Historie

Sort/Hvid er et af Københavns mest toneangivende teatre – og meget mere end det. Ledet af den internationalt anerkendte dramatiker og instruktør Christian Lollike – et af de varmeste teaternavne lige nu, der ved Reumert-uddelingen 2017 vandt fem ud af 15 priser til Sort/Hvid – høster vi stor opmærksomhed i ind- og udland. Både blandt publikum, i medierne og i offentlige debatter. Sort/Hvids formaliserede samarbejder med Det Kongelige Teater, Aarhus Teater og Den Kongelige Ballet giver os samtidig ekstra gennemslagskraft – som f.eks. med publikumssucceserne ERASMUS MONTANUS og LIVING DEAD i samarbejde med Aarhus Teater samt I FØLING og UROPA i samarbejde med Den Kongelige Ballet.

Sort/Hvid er netop flyttet ind i nye rammer, en renoveret slagtehal, i Kødbyen på Vesterbro. Et publikum på omtrent 20-30.000 kommer årligt igennem vores hus. Et publikum, der aldersmæssigt spænder bredt – fra de helt unge under 30 til 60-plus, og vores billetstatistikker viser et stort og stabilt tag i de unge under 30 – noget de færreste teatre og kulturinstitutioner generelt kan prale af.

I vores nye teater vil vi skabe performances, opera, ballet, skulpturer, talks og virtuelle værker, der undersøger aktuelle samfundsmæssige og politiske emner på tværs af genre og form. Eksempelvis operaen LEAVES, balletterne I FØLING og UROPA, mindesmærket WE ARE NOT REAL, udstillingen MARTYRMUSEUM eller den satirepolitiske bevægelse DUKKEPARTIET.

Men vi vil meget mere end det. Sort/Hvid vil gøre op med den traditionelle måde at tænke teater på, og vi vil skabe samarbejder på tværs af kunstarter og brancher. Vi vil samtidig åbne op for udlejning og samarbejder, der åbner vores teater op og når ud over det store og loyale publikum, der de seneste år er vokset støt i takt med Christian Lollikes fanskare. Her giver vores nybyggede teater med sine smukke og spektakulære rum helt nye muligheder. I det kommende år sætter vi for alvor fokus på nye samarbejder med medier, kulturinstitutioner, virksomheder og organisationer. Sort/Hvid er det sted i København, hvor tingene sker.

Teateret blev grundlagt i 1972 under navnet CaféTeatret. I 2014 skiftede CeféTeatret navn til Sort/Hvid, men blot et halvt år senere brændte det historiske teater i Skindergade og arbejdet med at finde nye lokaler og midler til finansiering begyndte. Det nye teater i Staldgade i Den Brune Kødby åbnede i april 2017.

Medarbejdere

Christian Lollike
Kunstnerisk direktør

Mette Bryndum
Administrativ chef
mette@sort-hvid.dk
51 71 45 04

Maja Vadum Larsen
Salgs- og kommunikationsansvarlig
maja@sort-hvid.dk
61 70 89 79

Lea Vendelbo Petersen
Forhus- og billetansvarlig
lea@sort-hvid.dk
70 70 74 94

Anders Thrue Djurslev
Forretningsudvikler
ad@sort-hvid.dk
25 11 47 02

Viktor Magnusson
Produktionsleder
viktor@sort-hvid.dk

Morten Kolbak
Teknisk ansvarlig
morten@sort-hvid.dk

Sigrid Johannesen
Kunstnerisk partner og konceptudvikler
sigrid@sort-hvid.dk

Job

SORT/HVID SØGER EN TEATERTEKNISK ELEV

Primære arbejdsopgaver og ansvarsområder:
Som elev på Sort/Hvid indgår du i den tekniske afdeling, som består af en produktionsleder og den teknisk ansvarlige. Hertil kommer en række timeansatte og freelanceteknikere, som bliver tilknyttet de enkelte forestillinger. Du vil have en servicerende rolle i huset og komme til at arbejde med lyd, lys, video og scenografi/værksted. Du kommer også til at afvikle både egenproduktioner og gæstespil i løbet af en sæson. Sort/Hvid er et lille teater, hvor vi løfter i flok og fordeler opgaverne efter behov.

Vi søger en struktureret, initiativrig og nysgerrig kollega, der er en god holdspiller, og som kan bevare overblikket i travle perioder. Du skal kunne arbejde løsningsorienteret og selvstændigt i en omskiftelig og varieret hverdag. Gåpåmod, fleksibilitet og engagement er en forudsætning.

Vi forventer, at du:
– har gået eller går på GF2 på NEXT
– har lyst til at arbejde på et teater
– har mod på at dygtiggøre dig inden for alle de teatertekniske fag
– er mødestabil

Vi tilbyder:
– en plads i et kunstnerisk arbejdsfællesskab med højt til loftet og mod til at gå nye veje
– kolleger, som brænder både for deres eget fag og for teatret som kunstart
– mulighed for at forme egen stilling i samarbejde med ledelsen

Praktisk:
Stillingen er på 37 timer ugentligt i de perioder, du er på teatret. Aften- og weekendarbejde vil forekomme. Tilstedeværelse samtidig med skoleophold efter aftale. Vi ønsker, at du kan starte senest i januar 2019.

Send ansøgning og CV til produktionsleder Viktor K. Magnusson på viktor@sort-hvid.dk senest onsdag den 31. oktober 2018 kl. 12.00. Skriv ”Ansøgning teknikelev” i emnefeltet.

Vil du vide mere om stillingen, kan du kontakte teknisk ansvarlig, Morten Kolbak på 2273 4746.

 

Uopfordrede ansøgninger sendes til sort-hvid@sort-hvid.dk.

Partnere

Statens Kunstfond
Bikubenfonden
Københavns Kommunes Scenekunstudvalg
Realdania
Lokale og Anlægsfonden
Villum Fonden
Wilhelm Hansen Fonden
Beckett-Fonden
Oticon Fonden
Sonning-Fonden
Montana
Det Kongelige Teater
Copenhagen Opera Festival
Nationaltheatret
Dramaten
Staatsschauspil Dresden
Festspillene  i Bergen
Teater Nordkraft
Mungo Park
Aarhus Teater
Aarhus Festuge
Dramatikeruddannelsen Aarhus Teater
Cecilie Ullerup Schmidt / International scout
Catherine Lise Dubost / International scout