Haut

Residency og festival

Siden 2014 har HAUT arbejdet for at udfordre det traditionelle teaterlandskab og udvikle nye sceniske sprog og formater. I gennem vore residency – Eksilformatet – skaber vi rammerne for, at dansk-baserede scenekunstnere kan udvikle deres idéer under professionelle forhold. HAUTs målsætning er at være en platform, hvor kunsten, kunstnerne og publikum kan møde hinanden i kunstneriske eksperimenter og samtaler, der kan udvide forståelsen af scenekunst og den scenekunstneriske praksis.

Foruden residencies afholder HAUT hvert andet år en koreografisk festival. 2019s festival bærer navnet Y Choreography og har til opgave at undersøge, hvad koreografi er i et tværæstetisk perspektiv. I løbet af festivalen byder HAUT nationale, internationale og nordiske kunstnere, publikum og kollegaer til et overflødighedshorn af forslag til, hvad koreografi kan være.

HAUTs ledelsesteam består af den administrative leder Anna-Kathrine Madelung og den kunstneriske leder Naja Lee Jensen, der kuraterer, faciliterer og administrerer HAUTs mangfoldige aktiviteter. HAUT er støttet af Statens Kunstfond og Københavns Kommune. Læs mere om Haut her