Haut

Residency og festival
Siden 2014 har HAUT arbejdet for at udfordre det traditionelle teaterlandskab og udvikle nye sceniske sprog og formater. I gennem vore residency – Eksilformatet – skaber vi rammerne for, at dansk-baserede scenekunstnere kan udvikle deres idéer under professionelle forhold. HAUTs målsætning er at være en platform, hvor kunsten, kunstnerne og publikum kan møde hinanden i kunstneriske eksperimenter og samtaler, der kan udvide forståelsen af scenekunst og den scenekunstneriske praksis.

Foruden residencies afholder HAUT hvert andet år en koreografisk festival. 2019s festival bærer navnet Y Choreography og har til opgave at undersøge, hvad koreografi er i et tværæstetisk perspektiv. I løbet af festivalen byder HAUT nationale, internationale og nordiske kunstnere, publikum og kollegaer til et overflødighedshorn af forslag til, hvad koreografi kan være.

HAUTs ledelsesteam består af den administrative leder Anna-Kathrine Madelung og den kunstneriske leder Naja Lee Jensen, der kuraterer, faciliterer og administrerer HAUTs mangfoldige aktiviteter. HAUT er støttet af Statens Kunstfond og Københavns Kommune. Læs mere om Haut  her

 

HVAD ER DER PÅ PROGRAMMET LIGE NU?

Eksilvisning: Intergenerationel Æstetik
Hvad betyder det for teatrets sociale og sanselige orden, når piger og kvinder fra fire generationer skaber et scenekunstnerisk rum sammen? 

Oplev en undersøgelse af hvilke rytmer, visuelle udtryk, bevægelser og måder at være sammen på, der opstår, når den producerende enhed af kunstnere bliver aldersmæssigt heterogen. 

Gruppen af kunstnere er sammensat af Marie-Louise Guldbæk Stentebjerg og Cecilie Ullerup Schmidt ud fra præmissen om at samle fæller, der identificerer sig med en feministisk kunstnerisk, kuratorisk og teoretisk praksis.

Eksilvisningen er gratis.
Tidspunkt: d. 30.11.2019 kl. 13:00-14:30
Læs mere: http://hautscene.dk/intergenerationel-aestetik/